Zanimljivosti
CENTAR ZA ODGOJ, OBRAZOVANJE I REHABILITACIJU KRIŽEVCI
Stručni skup „Asistivna tehnologija u radu s djecom/učenicima s teškoćama u razvoju“
objavljeno: 31. listopada 2017.

… više savjetnice za stručne suradnike edukacijsko-rehabilitacijskog profila Mare Capar, prof., iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Prije početka skupa polaznici COOR-a održali su kratku priredbu, nakon čega su pozdravne riječi uputili ravnateljica COOR-a Marija Prodan, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji Željka Koluder Vlahinja te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr. sc. Mladen Tenodi.
Na stručnom skupu sudjelovalo je više od 60 odgojno-obrazovnih radnika predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova iz različitih krajeva Hrvatske. Stručnim predavanjima, stručno-pedagoškim radionicama i prikazima primjera dobre prakse sudionici su stekli kompetencije o važnosti i primjeni potpomognute komunikacije, o metodama i uređajima za pristup računalu, upoznali su se s komunikacijskim pomagalima za osobe koje ne mogu govoriti, s projektom „Komunikacija mislima“, saznali su sve o dostupnosti asistivne tehnologije u radu s učenicima s teškoćama u načelima individualizacije i diferencijacije fleksibilnosti vođenja nastave usmjerene na učenika u tijeku odgojno-obrazovnog procesa.
Nadalje, sudionici skupa imali su mogućnost razviti osobne, stručne, razvojne i specifične kompetencije edukacijskih rehabilitatora za unapređenje odgojno-obrazovne prakse u timskoj suradnji sa sudionicima u odgojno-obrazovnom procesu. Stečenim znanjima o dokumentiranju odgojno-obrazovnog procesa, radi boljeg razumijevanja učenja djeteta/učenika s teškoćama u razvoju, sudionici skupa stekli su nove uvide razmjenom iskustava kvalitetne odgojno-obrazovne prakse sa stručnjacima. [ IZ DRUGIH IZVORA | krizevci.hr ]