Zanimljivosti
LABINŠTINA IMA PROJEKT „BOĆAJMO U ŠKOLI”
U školi boćali i čepljanski i potpićanski učenici
objavljeno: 25. svibnja 2018.

… što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje. Nakon natjecanja u osnovnim školama Matije Vlačića u Labinu i Vitomira Širole Paje u Nedešćini, mali su se boćari natjecali i u osnovnim školama Ivana Gorana Kovačića u Čepiću i Vladimira Nazora u Potpićnu. 

Najbolji mali boćar u Čepiću bio je Dominik Vidak, učenik 3. razreda matične škole. Drugo je mjesto osvojio Karlo Širok, učenik 4. razreda matične škole, treće Dylan Fornažar, učenik 3. razreda područne škole u Kršanu, a četvrto Karlos Stanić, učenik 4. razreda matične škole. 

U konkurenciji djevojčica pobijedila je Nina Zrinšćak, učenica 3. razreda matične škole. Na drugo mjesto plasirala se Sara Bako, učenica 4. razreda matične škole, treća je Kristy Tončinić, učenica 3. razreda područne škole Šušnjevica, a četvrta Leana Rade, učenica 3. razreda područne škole u Kršanu.

U potpićanskoj osnovnoj školi u konkurenciji djevojčica najbolja je bila Paola Maras, učenica 3. razreda. Na drugo mjesto plasirala se Tina Glavač, učenica 4. razreda, na treće Rianna Bajerić, iz četvrtog razreda, a na četvrto Elmedina Suljić iz trećeg razreda. 

Kod dječaka je pobijedio Antonio Pejić, učenik 3. razreda. Drugo mjesto osvojio je Antonio Gržinić iz 3. razreda, treće Andrej Juričić iz 4. razreda, a četvrto Noel Lukšić, učenik 3. razreda.

Dvoje prvoplasiranih i učenika i učenica stekli su pravo nastupa na završnom natjecanju sezone. Mali boćari natjecali su se pod stručnim vodstvom svjetskog prvaka u boćanju Valtera Ivančića, a u Potpićnu i učiteljice Sandre Novaković, ekipne državne prvakinje u boćanju. Inače, u Labinštini se u četiri škole ukupno natjecalo 76 učenika i učenica. [ IZ DRUGIH MEDIJA | radiolabin.hr ]