Zanimljivosti
OŠ PUJANKE, SPLIT
Učiteljica Marijana Šundov na eTwinning seminaru u Francuskoj
objavljeno: 24. listopada 2017.

… kao jedna od tri predstavnika iz Hrvatske, uz učiteljicu Draženku KOLONIĆ iz I. osnovne škole Varaždin  i knjižničara Dejana ŠIPTARA iz Osnovne škole Ludina, Velika Ludina, a seminaru je nazočila i predstavnica Agencije za mobilnost i programe EU Tea REŽEK.

Seminar je okupio motivirane učitelje iz raznih europskih zemalja s jednakim ciljem – pronalaskom partnera za provođenje zajedničkog eTwinning projekta. U sklopu seminara provodile su se radionice s ciljem detaljnijeg upoznavanja eTwinning platforme, posebice Twinspace sučelja, centralnog mjesta za provođenje zajedničkih projekata.

Učiteljica Šundov predstavila je svoju projektnu ideju „Igre naših predaka“. Projekt je naišao na veliko zanimanje partnera, stoga je podijeljen u tri skupine koje će raditi na istoj projektnoj ideji, ali na odvojenim Twinspace platformama. Učiteljica je tako uspostavila partnerske odnose s predstavnicima iz Francuske i Španjolske. Učenici će radom na zajedničkim projektnim aktivnostima učiti o sigurnosti na internetu, istraživati tradicionalne zaboravljene igre na igralištu, demonstrirati ih partnerskim zemljama putem videa i ostalih mrežnih alata. To su samo neke od niza aktivnosti. Krajnji cilj je organizacija Miniolimpijade na kojoj će učenici igrati igre svojih partnera, a vidljivi rezultat projekta bit će izrada e-knjige tradicionalnih igara svih partnerskih zemalja.

Inače, Marijani Šundov ovo je jedan od četiri eTwining projekta u kojima sudjeluje u ovoj školskoj godini. Usto, ta je učiteljica koordinator novog Erasmus KA1 projekta OŠ Pujanki „Let’s aspire to create!“, uz postojeći KA1 projekt „Empowered Teaching for Enhanced Learning“ u kojem sudjeluje i kojeg s koordinatoricom i kolegicom Marijom Čarijom Agoli uspješno privodi kraju.