Zanimljivosti
BALONI SREĆE – IGRA PRIMJENJIVA I U UČIONICI, I KOD KUĆE
Učiteljica na jednostavan i učinkovit način objasnila ono što se smatra teško objašnjivim – kako postići sreću
objavljeno: 14. srpnja 2020.

Na društvenim mrežama potvrdila se vrlo popularnom objava koja djelotvorno i bez prepreka pokazuje kako postati sretnom osobom. To je lekcija koja ne zahtijeva mnogo vremena, a na djecu utječe u trenutku dok se događa, bez odgode.

Ujedno je to vježba koja može postati i igrom za vas i vašu djecu u mnogim prigodama. Iskušati ju možete pri kućnim posjetima, kao što su primjerice rođendanske proslave. Donosimo objavu u cijelosti, preuzetu sa stranice SuperDads Online [Superočevi na mreži].

Učiteljica je u školu donijela balone i zamolila djecu da svatko napuše jedan te ga obilježi svojim imenom.

Iznijeli su sve balone na hodnik i pomiješali ih s jednog kraja hodnika na drugi. Učiteljica je zatim uputila djecu da u pet minuta pronađu balon sa svojim imenom. Djeca su trčkarala hodnikom grozničavo tražeći svoj balon… no vrijeme je isteklo i nijedan balon nije bio u pravim rukama.

Zatim ih je učiteljica zamolila da podignu balon koji im je najbliži te da ga predaju osobi čije ime nosi. Za manje od dvije minute svatko je u ruci držao balon sa svojim imenom.

Na kraju je učiteljica kazala:

„Baloni su poput sreće. Nitko neće pronaći sreću tražeći isključivo svoju. Umjesto toga, ako nam je stalo do tuđe sreće, pronaći ćemo i svoju u najkraćem mogućem vremenu.“

Iako je originalni izvor objave, koja se pojavila na Twitteru, Facebooku i različitim blogovima, neizvjestan, ona bez obzira na nepoznati izvor zrači svjetlošću našeg mara za druge i bezuvjetne radosti koju osjećamo donoseći sreću jedni drugima.

■ NAPOMENA ■ piše: Cerith Gardiner, prvostupnica ekonomskih znanosti (menadžmenta), vjeroučiteljica i učiteljica engleskoga jezika, četverogodišnja suradnica portala Aleteia ■ Francuska – Italija i dr.:  Aleteia – mrežna publikacija kršćanskoga svjetonazora koja se distribuira na osam jezika: engleskom, španjolskom, portugalskom, francuskom, arapskom, talijanskom, poljskom i slovenskom, s uredima u Parizu, Rimu, New Yorku, Los Angelesu, Valenciji, Ciudad de Méxicu, São Paolu, Beirutu, Varšavi i Ljubljani ■  izvornik: aleteia.org