Zanimljivosti
PET RESURSA ZA POVEZIVANJE DJECE DILJEM SVIJETA
Virtualni prijatelji za dopisivanje
objavljeno: 30. ožujka 2020.

Prijatelji za dopisivanje [Pen Pals] čine učenje o drugim dijelovima svijeta zabavnim. Djeca proširuju perspektivu, povećavaju svoje kulturološko razumijevanje i utemeljuju dugoročna prijateljstva. Prijatelji za dopisivanje razvili su se usporedno s razvojem tehnologije koja je olakšala pronalaženje novih prijatelja iz udaljenih zemalja.

Premostite fizičku udaljenost pomoću ovih pet odličnih virtualnih izvora za sklapanje prijateljstava koja povezuju djecu širom svijeta.

PenPal Schools

Zamišljen od strane učitelja, PenPal Schools dizajniran je s ciljem olakšavanja globalnog,  na projektima utemeljenog učenja. Odaberete temu koja je povezana s vašim predmetnim područjem i PenPal Schools povezat će vaš razredni odjel s odjelom iste dobi. Djeca mogu podijeliti svoje uvide u više od trideset aktualnih tema.

Teme obuhvaćaju završni projekt i kolaborativne lekcije. Svaka kolaborativna lekcija uključuje video, informativno čitanje te raspravu uz pitanja. Nakon što učenici odgovore na pitanja, oni mogu istražiti odgovore drugih virtualnih prijatelja koji sudjeluju u projektu. Lekcije mogu biti završene u roku od 30 do 45 minuta i vrlo su fleksibilne, stoga ih možete dijeliti tijekom tjedna ili ih završiti u jednom satu. PenPal Schools u ovome trenutku nudi besplatan pristup uslijed pandemije.

ePals

ePals vam može pomoći da povežete svoje učenike s drugim učenicima diljem svijeta da bi razmjenjivali poruke. Učitelji biraju zemlju, dob učenika, jezik i veličinu razrednoga odjela. Moderiraju razgovore putem alata My Messages. Postoje dvije opcije za učitelje: Class-to-Class omogućuje vašim učenicima da pošalju privatnu poruku bilo kojem učeniku u partnerskim razredima; Student-to-Student omogućuje vašim učenicima da pošalju poruku samo svojem partneru ili partnerima. ePals također dopušta učiteljima da na temelju predmetnoga područja povežu razrede putem mrežnih projekata, gdje učenici i učitelji u jednoj ili više učionica mogu surađivati na projektima koristeći se pločama za raspravu (Discussion Boards) i drugim alatima za slanje poruka.

Students of the World

Students of the world najveća je virtualna učenička mreža za sklapanje prijateljstava s više od milijun registriranih učenika diljem svijeta. Sve je potpuno besplatno i sigurno, ne morate ni registrirati svoju e-adresu, niti podijeliti bilo kakve osobne informacije jer se sve poruke razmjenjuju putem aplikacije za e-poštu. Jednostavno potražite zemlju o kojoj želite više naučiti, zatim pretražite profile da biste pronašli učenika koji odgovara vašoj dobi i interesima.

My Language Exchange

Language Exchange je savršena prigoda da djeca testiraju svoje jezične vještine. Možete pretražiti profile nekoliko milijuna učenika diljem svijeta i pronaći virtualnog prijatelja za dopisivanje koji odgovara vašoj dobi, razredu i interesima. Zatim se povežite putem zaštićenog mrežnog sustava za slanje poruka ili sobe za razgovor da biste komunicirali na odabranom jeziku. Birajte između virtualnih prijatelja za dopisivanje koji govore više od 150 jezika, od albanskog do zulu.

PenPal World

Ako ste roditelj koji traži virtualnog prijatelja za dopisivanje za svoje dijete koje sada uči na daljinu, posjetite PenPal World, gdje 2.300.000 članova iz cijelog svijeta traži virtualne prijatelje za dopisivanje. Jednostavno se registrirajte i dodajte prijatelje koji odgovaraju vašoj dobi/interesima. PenPal World nudi ograničenu BESPLATNU registraciju koja vam omogućuje da kontaktirate do tri člana unutar 24 sata. (Napomena: Maloljetnici mogu blokirati sve odrasle osobe na stranici.)

■  NAPOMENA ■  SAD: We Are Teachers mrežna je zajednica edukatora čija je misija inspirirati učitelje i pomoći im dijeljenjem praktičnih razrednih ideja, savjeta i učiteljskog humora. ■ Izvor: weareteachers.com ■ Photo by NASA on Unsplash