Zanimljivosti
OŠ „ŠIME BUDINIĆ“ I „ZADARSKI OTOCI“, ZADAR
Zadar dobiva svoj NTC centar!
objavljeno: 13. studenoga 2017.

… već od ovog utorka u osnovnim školama „Šime Budinić“ i „Zadarski otoci“.

Prenosi nam to Vedrana Jerkić Perić, vlasnica dječjeg vrtića Kocka Kockica i desna ruka dr. Rajovića.

„NTC radionicama i NTC sportom u djece se razvija inteligencija, pozornost, koncentracija, brzina razmišljanja, povezivanja i zaključivanja. Na zanimljiv način putem asocijacija, zagonetnih priča i mnogobrojnih motoričkih igara djeca dolaze do različitih zaključaka kojima će se koristiti cijelog života“, potvrđuje Vedrana iz vlastitog iskustva na temelju NTC programa koji i sama provodi u vrtiću.

Inače, NTC radionice već se provode gradovima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, te u nas u Bujama i uskoro Zagrebu i Zadru. Ciljevi NTC radionica i NTC sporta su podizanje razine intelektualnih sposobnosti sve djece koja sudjeluju u programu, sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskoj dobi, razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja (funkcionalno znanje) te pravodobno uočavanje darovite djece i poticanje razvoja njihove darovitosti.

Prijave za NTC radionice i NTC sport traju, prijaviti se mogu djeca od četiri do deset godina. [ IZ DRUGIH MEDIJA | zadarski.slobodnadalmacija.hr ]