Tehnička podrška e-priručnik

Kako se postaje korisnik e-priručnika?

Da bi učitelj postao korisnik e-priručnika, mora se služiti udžbenicima Školske knjige u nastavi i registrirati se na Školski portal. Tada može preuzeti svoj e-priručnik sa Školskog portala.

Koja je razlika između e-priručnika i e-udžbenika

E-udžbenik je namijenjen učenicima, a e-priručnik učiteljima. E-priručnik sadržava sve što sadržava i e-udžbenik (multimedijske sadržaje, alate, digitalnu inačicu udžbenika), ali ima i dodatne sadržaje namijenjene učiteljima: godišnje i mjesečne planove te metodički oblikovane pripreme koje učitelj može mijenjati i prilagođavati svojim potrebama.

Kako se priručnik može upotrijebiti za pripremu nastave?

E-priručnik je odlično sredstvo za pripremu nastave. Planovi i pripreme koji su uključeni u e-priručnik olakšavaju učiteljima administrativni dio posla, a mogućnost dodavanja različitih sadržaja dozvoljava učiteljima da unaprijed pripreme dodatne materijale kojima se žele koristiti u nastavi.

Na koliko se uređaja može instalirati e-priručnik?

Jedan korisnik može svoj primjerak e-priručnika instalirati na jedno stolno računalo (Windows OS ili Mac OS) i na jedan mobilni uređaj (Android ili iPad).

Je li za korištenje e-priručnika potrebna internetska veza?

Internetska veza je potrebna samo za preuzimanje e-udžbenika/e-priručnika sa Školskog portala te za ažuriranje. Nakon toga e-udžbenik i e-priručnik rade offline.

Naplaćuje li se e-priručnik?

Ne. Svi korisnici udžbenika Školske knjige (učitelji i učenici) imaju pravo na korištenje e-udžbenikom, tj. e-priručnikom.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na drim@skolskaknjiga.hr