Nastava na daljinu
DARUJEMO VAM KNJIGU
E-UČENJE: koncept i primjena
objavljeno: 19. ožujka 2020.

E-UČENJE: koncept i primjena jedinstvena je knjiga koja uspješno spaja teorijske koncepte i praktična znanja o elektroničkom učenju. Nastala je na temelju višegodišnjih istraživanja autora dr. sc. Maje ĆUKUŠIĆ i dr. sc. Maria JADRIĆA na međunarodnoj i nacionalnoj razini i značajan je iskorak u području e-učenja.

Znanstveno utemeljena i praktično primjenjiva knjiga E-UČENJE: koncept i primjena dar je autora i Školske knjige vama koji se želite upoznati s tematikom e-učenja, jer je informacijsko-komunikacijska tehnologija potpora u procesu učenja i poučavanja. Međutim, prednosti modernih tehnologija često su predimenzionirane pa neki smatraju da je tehnološko rješenje dovoljno za uspješno učenje i poučavanje.

Takva pak zabluda nameće pogrešan zaključak da primjena suvremene tehnologije u obrazovanju izravno dovodi do ostvarenja postavljenih ciljeva. Za uspjeh u e- učenju i poučavanju nužno je povezati prednosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija sa strategijama učenja i poučavanja, zatim odrediti način uvođenja i korištenja sustava e-učenja te kontrolu vezanih procesa. Upravljanje procesom e-učenja podrazumijeva i način upravljanja tehnološkom osnovicom (platformom e-učenja), kako bi se postigli ciljani rezultati e-učenja.

Knjiga > E-UČENJE: koncept i primjena

Knjiga je namijenjena onima koji izučavaju ili planiraju primjenu koncepata e-učenja putem aktivnosti učenja i podučavanja. To su ponajprije učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola te institucija visokog obrazovanja, ali i menadžeri iz područja upravljanja ljudskim resursima.