Iz školskog svijeta
■ OŠ KNEZA TRPIMIRA, KAŠTEL GOMILICA ■
Povodom Europskog dana jezika uspješan kviz
objavljeno: 14. studenoga 2023.

Tijekom proteklih dvaju mjeseci u našoj se školi obilježavao Europski dan jezika. Sva su događanja javno objavljena na stranicama Vijeća Europe u sklopu javnog događanja u našoj školi pod nazivom Festival jezika.

Cilj nam je bio osvijestiti važnost učenja jezika pod motom „Koliko jezika govoriš – toliko vrijediš!“.

Mi, učiteljice engleskoga i talijanskoga jezika, u našoj smo Osnovnoj školi kneza Trpimira, Kaštel Gomilica za početak pripremile i svojim učenicima prikazale prezentaciju o europskim jezicima.

Zajednički smo osmislile i napravile jezični kviz za učenike od 5. do 8. razreda. Naši su učenici na razrednim natjecanjima pokazali iznimno znanje o europskoj jezičnoj raznolikosti, materinskom jeziku, dvojezičnosti te višejezičnosti u Europi.

Tri su prvoplasirana učenika iz svakog razreda pozvana na završno natjecanje. Svim smo učenicima otvorile virtualnu učionicu u Teamsu gdje smo redovito postavljale nove materijale za pripremu za završno natjecanje.

Povratkom s jesenskih praznika, 2. studenoga, predstavnici svih razreda timski su odigrali novi kviz, a najbolje su rezultate ostvarili učenici:

prvo mjesto: 6. a

drugo mjesto: 8. a

treće mjesto: 5. b.

Tri prvoplasirana tima, naših devet učenika, dobili su vrijedne nagrade koje su donirale izdavačke kuće Školska knjiga i Profil. Za sve smo učenike pripremile zahvalnice i diplome.

■  Napisale: Ivona JERKOVIĆ, prof., učitelj mentor, i Tina PARAĆ, prof., učitelj savjetnik | OŠ kneza Trpimira, Kaštel Gomilica ■