1. razred
OŠ BEDEKOVČINA
Prirodnjaci – prvi broj časopisa učenika 1.a razreda
objavljeno: 31. siječnja 2022.

Učenici 1.a razreda Osnovne škole Bedekovčina uključeni u izvannastavnu aktivnost Prirodnjaci i njihova učiteljica i voditeljica skupine Melita Ogrinšak izdali su svoj prvi broj časopisa Prirodnjaci koji prikazuje njihov rad tijekom prvog polugodišta.

Radom u ovoj izvannastavnoj aktivnosti pridonose ostvarenju zadataka triju eTwininngovih projekata: Pokusi su nova fora; Stvaraj s prirodom i u prirodi i Abeceda znanosti 2 te dvaju projekata Erasmus: Budi rješenje – recikliraj i Abeceda znanosti.

Svoje ideje i iskustva razmjenjuju sa skupinama iz drugih škola stavljajući svoje rezultate na eTwininngove stranice i prateći rad ostalih učenika.

Časopis Prirodnjaci pokazuje i dokazuje koliko Prirodnjaci vole prirodu i istraživanje o njoj. On sadržava različite pokuse koje su učenici izvodili na različitim mjestima, u različito vrijeme i s različitim dostupnim materijalima. Poveznica za pregled časopisa!

Svaki pokus ima navedene sve etape i zaključke učenika koji pokazuju kako vlastitim angažmanom pronaći rješenja problema. Uz pokuse, u časopisu se mogu naći i praktični radovi (izrada gljiva, puževa, kućica za ptice, prirodni ukrasi za jelu) koristeći se recikliranim ili prirodnim materijalima.  

Tijekom prvog polugodišta učenici su nova znanja rado usvajali uz igru, zabavu, rad i istraživanja.

■  Piše: Melita Ogrinšak, mag. prim. educ. učiteljica mentorica | OŠ Bedekovčina ■ Uključena sam u više projekata eTwinninga u kojima se usavršavam i surađujem s drugima. ■