Aktualno
■ ZAGREBAČKA OŠ IVANA CANKARA DOMAĆIN JE NASA DOGAĐANJA ■
Sudjelujte, NASA vas poziva!
objavljeno: 19. rujna 2023.

NASA Space Apps Challenge, najveći svjetski hackathon, održava se 7. i 8. listopada 2023. godine. Organizira se sinkronizirano na više od 200 svjetskih lokacija, uključujući i Zagreb. Predznanje i posebne vještine nisu potrebne, samo dobre ideje i razmišljanje izvan uobičajenih okvira, čak i izvan granica našeg planeta.

CILJ je NATJECANJA osmisliti rješenje za neke od stvarnih problema kojima se bavi i NASA. Ovo je globalni hackathon na kojem sudionici koriste NASA-ine podatke i tehnologiju za rješavanje problema iz stvarnog svijeta za samo dva dana. Od istraživanja svemira do proučavanja Zemlje, borbe protiv klimatskih promjena do slanja ljudi u svemir – izazovi pokrivaju širok raspon tema. To je prilika da naučite nove stvari, surađujete s drugima i dobro se zabavite.

Cjelokupan je popis svih izazova online pa odaberite jedan i razbijajte njime glavu do početka hackathona, a prethodno i najavite svoj dolazak registracijom na službenoj stranici.

Tim čini jedna do šest osoba, a nije potrebno nikakvo predznanje i računalo. Svoje ideje možete predstaviti na način koji vi odaberete –  kodiranjem, izradom skice rješenja, prezentacijom, nastupom, plesom ili samo pričom.

Ako nemate tim, možda na lokaciji pronađete nekoga tko misli slično pa  vam sine zajednička ideja. Na raspolaganju vam je i tim mentora koji će vas usmjeravati i pomagati vam u aktivnostima.

Po završetku NASA Space App Challengea žiri će odabrati pobjednike koji će osvojiti vrijedne nagrade. Lokalni pobjednici bit će nagrađeni, a pokaže li se vaš projekt najboljim u 140 zemalja sudionica, cijeli tim osvaja put u NASA-u.

Domaćin je događanja Osnova škola Ivana Cankara u Zagrebu.