Iz stranih medija
SAD: PONUDE NASTAVE NA DALJINU
Tvrtka Scholastic nudi besplatne satove na daljinu
objavljeno: 2. travnja 2020.

Dok su škole diljem svijeta zatvorene zbog koronavirusa, milijuni učenika osuđeni su na izolaciju kod kuće. Međutim, prije nego vaše dijete postane previše uzbuđeno zbog toga što ne mora učiti, ne brinite, Scholastic ima rješenje.

Tvrtka koja se bavi obrazovanjem pokrenula je mrežnu stranicu „Learn at Home“  koja nudi svakodnevne satove i tečajeve za učenike od predškolske dobi do šestog razreda i više.

Planira zastupati sve predmete koje učenici slušaju u školi.

„Dok koronavirus ostavlja svoj trag na živote sve većeg broja učitelja, učenika i obitelji diljem svijeta, naš prioritet je podržati ih na najbolji mogući način koji znamo – tako da im osiguramo bogate priče i vrijedne projekte koji će djecu držati akademski aktivnima“, kaže Lauren TARSHIS, predsjednica i urednica časopisa Scholastic Classroom.

Mrežna stranica Learn at Home, koja je podijeljena u četiri područja na temelju razrednih razina, u ovome trenutku nudi sadržaj za pet dana učenja. Dodatnih petnaest dana bit će uskoro dodano.

Satovi osiguravaju otprilike tri sata učenja dnevno, uključujući pisanje i istraživačke projekte, virtualne izlete i zemljopisne kvizove.

Mrežna je stranica dostupna putem bilo kojeg uređaja koji ima internetsku vezu i ne zahtijeva registraciju. U časopisu se također kaže da će stranica ostati besplatna i otvorena na neodređeno vrijeme.

■  NAPOMENA ■ piše: Alicia Lee, CNN ■ SAD: CNN – skraćenica za Cable News Network, međunarodni 24-satni informativni kanal koji se emitira putem satelita i kabelske televizije. Osnovao ga je Ted Turner 1980. godine. Sjedište mreže je u Atlanti. ■ izvornik: edition.cnn.com