Više o Mozabooku

MozaBook je platforma mađarske tvrtkeMozaik Education koja se upotrebljava u mnogobrojnim školama u dvadesetak zemalja u Europi i svijetu. Sadržaji dostupni na MozaBook platformi svojim višenamjenskim ilustracijama, animacijom i prezentacijskim rješenjima pomažu nastavnicima kreativno organizirati nastavu. Zanimljivi interaktivni sadržaji, ugrađene aplikacije i igre za razvoj vještina, ilustriranje i eksperimentiranje pomažu učenicima lakše svladati nastavne sadržaje.

U medijateci se nalazi više od 1200 3D animacija, 1150 spektakularnih video zapisa i 120 zanimljivih aplikacija za razvijanje vještina, razne vježbe i virtualni eksperimenti, osmišljeni tako da učiteljima olakšaju rad u učionici.

Digitalni udžbenik

Koristeći se udžbenicima kroz mozaBook, učiteljima su na raspolaganju udžbenik u PDF-u, obogaćenja koja su pripremili urednici i autori Školske knjige te brojni sadržaji kojima učitelji mogu samostalno obogatiti sadržaj udžbenika – dopuniti slikama, crtežima, obrazovnim video i audiosnimcima, interaktivnim 3D modelima i zadaćama.

MozaBook će predložiti interaktivne sadržaje uz zadano gradivo, ali učitelji mogu i samostalno tražiti dodatne sadržaje (3D modele, obrazovne videosnimke, tonske zapise i slike) u medijskoj zbirci MozaBooka, na svojem računala ili na internetu te ih smjestiti na marginu knjige i odande otvoriti jednim klikom i izložiti učenicima.

Stvaranje zanimljivih zadataka brzo je i jednostavno s pomoću širokog spektra unaprijed zadanih predložaka (jednostavni i višestruki odabir, spajanje lančano spajanje, smještanje na zemljovidu, ispunjavanje tablice, skupovi itd.). Za izradu se mogu koristiti slike, video i audiozapisi. Pojedini alati i 3D modeli mogu automatski poslati zadatke u uređivač zadataka.

Alati i igre

Za lakšu obradu gradiva i za zanimljivo usustavljivanje i uvježbavanje već stečenog znanja unutar programa stoji na raspolaganju više od sto tematskih aplikacija vezanih za predmete –  one se redovno dopunjuju novim funkcijama i svakim je danom sve više dostupnih aplikacija i igara. U aplikacijama i igrama za učenike nižih razreda najvažniji je razvoj sposobnosti, dok one za učenike viših razreda pružaju pomoć s aplikacijama za prikaz izvođenja pokusa koje katkad zamjenjuju i cijeli laboratorij. U nekim se aplikacijama nalaze i animirani zadaci s kojima učenje postaje igra.

Stranice vježbenica, koje učitelji mogu načiniti u programu, mogu se ilustrirati, u njih se može pisati, crtati te umetati video snimke i 3d modeli iz medijske zbirke. S pomoću uređivača animacija u vježbenice se jednostavno mogu umetnuti zanimljive, animirane prezentacije. Za prezentacije se mogu koristiti tekstovi, vlastiti crteži ili sastavnice medioteke.

S ugrađenim funkcijama za crtanje mogu se ilustrirati udžbenici i vježbenice, bilo da je riječ o jednostavnom isticanju teksta, crtanju, zadaćama ili kompliciranoj ilustraciji. Intuitivno sučelje vizualne aplikacije za crtanje čini uporabu ploče za crtanje zabavnom i lakom za učenike nižih razreda. Alatom za dijagrame se s nekoliko klikova može napraviti profesionalna mapa koncepcija. Za matematičko uređivanje može se upotrijebiti virtualno ravnalo i šestar, a o estetskom izgledu brinu se unaprijed određeni predlošci.