Matematika
DIGITALNA POMOĆ U UČENJU MATEMATIKE
Još jedan alat kao pomoć učenicima u matematičkim zadatcima
objavljeno: 13. kolovoza 2020.

Recenzija digitalnoga sadržaja namijenjenoga učenju matematike – Webmath upravo je objavljena na mrežnoj stranici Obrazovna tehnologija i mobilno učenje, koju vodi skupina kanadskih učitelja s osobitom usmjerenošću na primjenu IKT-a u učenju i poučavanju. Sve poveznice, tekstovi i objašnjenja na koje dodatno upućuje ova recenzija na engleskom su jeziku.

Stranica Webmath odličan je digitalni izvor koji pomaže učenicima u njihovim matematičkim poteškoćama. Uvrstili smo ga među naše provjerene alate za rješavanje matematičkih zadataka  koje smo namijenili učenicima.

Webmath, koji smo otkrili uz pomoć platforme Discovery Education, opisan je kao „stranica koja daje brze odgovore na specifična pitanja i probleme iz matematike u bilo kojem trenutku u kojem se korisnik odluči pristupiti. Odgovori se stvaraju i prikazuju u realnom vremenu, odmah nakon što korisnik unese matematički problem i pritisne tipku riješi (solve). Kao dopunu odgovorima, Webmath također prikazuje učeniku koji je postupak dolaženja do odgovora.“

Webmath ima pristupačno sučelje i jednostavan je za uporabu. Nije potrebno prijaviti se, ni preuzimati sadržaj. Jednostavno se uputite na središnju stranicu te odaberite jedno od polja na vrhu stranice ili uz pomoć polja za brzo pretraživanje pronađite matematičku pomoć koja vam je potrebna. U ponudi je osam područja tako da možete izabrati  Matematiku za svakoga, Opću matematiku, Osnovnoškolsku matematiku, Algebru, Geometriju te Trigonometriju i Računanje.

Označite i otvorite željeno polje da biste iskoristili njegovo unutarnje pretraživanje i pristupili velikoj riznici trenutačnih rješenja za svakojake matematičke probleme.

Poslužite se mogućnsotima koje nudi Webmath i podijelite znanje o njemu sa svojim kolegicama i kolegama.

■ NAPOMENA ■ Educational Technology and Mobile Learning kanadska je mrežna stranica (blog) koju uređuje skupina kanadskih učitelja nudeći stručne sadržaje u području obrazovanja s osobitom usmjerenošću na primjenu IKT-a u učenju i poučavanju ■ izvornik: educatorstechnology.com