Digitalni sadržaj
IGRE OSVAJAJU DJEČJU POZORNOST I POJAČAVAJU NJIHOV INTERES ZA UČENJE
Matematičke igre uz koje se nećete ni sjetiti da je to zapravo umni trening
objavljeno: 27. srpnja 2020.

Igra je za djecu vrlo ozbiljna stvar. U nastavku je tekst koji objavljuje provjerena mrežna stranica Educational Technology and Mobile Learning kojom upravlja skupina kanadskih učitelja usmjerenih na različite izazove u obrazovanju, a osobito na primjenu tehnoloških dostignuća u suvremenoj nastavi. Izdvojili su nekoliko mrežnih stranica s kojih možete preuzeti matematičke igre. Igre su oslobođene nasilja i sličnih sadržaja, zabavne su i razvijaju znanja i vještine vezane uz matematičke koncepte i postupke te kako imaju  preporuku potvrđenih obrazovnih stručnjaka i praktičara, donosimo ih u nastavku da prosudite i sami.

Učenje matematike može biti odličan izvor zabave za djecu. Postoji cijeli niz zabavnih i interaktivnih internetskih igara koje možete igrati s djecom da bi ih upoznali kako s osnovnim, tako i s naprednijim matematičkim konceptima.

Kao sredstva pri učenju, igre zaokupljaju dječju pozornost i pojačavaju njihov interes za učenje. Stoga vam donosimo nekoliko vrlo dobrih mrežnih stranica koje nude igre smišljene ciljano za razvoj matematičkih vještina i znanja.

Topmarks Math Games

U ponudi sumatematičke igre za djecu u dobi od 3 do 14 godina. Neki od matematičkih koncepata koje ove igre uključuju su množenje i dijeljenje, zbrajanje i oduzimanje, brojenje, parni i neparni brojevi, redni brojevi i drugo.

PBS Kids Math Games

Ovdje možete naći veći broj interaktivnih matematičkih igara za djecu. Neke od ponuđenih igara dostupne su, osim na engleskom, i na drugim jezicima. Prije preuzimanja provjerite je li na vašem pretraživaču instalirana Java koja je potrebna da biste mogli pokrenuti većinu igara u ponudi.

Fun Brain Math Games

Još jedna odlična mrežna stranica koja nudi interaktivne igre za poučavanje matematike i čitanja. Matematička sekcija uključuje igre Matematička igraonica, Matematički bejzbol, Poveži točke i druge.

Cool math Games

Mrežna stranica za „treniranje mozga“, namijenjena svim uzrastima. Logiku i razmišljanje povezuje u zabavi i igrama. Igre ne sadrže nasilje ni „prazan hod“, samo mnogo raznolikih izazova uz koje se nećete ni sjetiti da je to zapravo umni trening.

■ NAPOMENA ■ Kanada: Educational Technology and Mobile Learning (Edukacijska tehnologija i mobilno učenje) kanadska je mrežna stranica (blog) koju je osnovao i vodi Med Kharbach, istraživač na doktorskom studiju i bivši učitelj, osobito zainteresiran za jezikoslovlje, metodiku jezika, mrežnu lingvistiku, pedagogiju i primjenu tehnologije u obrazovanju. Stranicu uređuje skupina kanadskih učitelja, nudi stručne sadržaje u području obrazovanja, neprofitna je i svi su sadržaji besplatni, uz uvjet da se pri dijeljenju uputi na izvor objave. ■ izvornik: educatorstechnology.com