Iz školskog svijeta
OSNOVNA ŠKOLA TENJA > USUSRET SVJETSKOM DANU KNJIGE
Lektiru obrađujemo na zanimljiv i kreativan način
objavljeno: 17. ožujka 2020.

Učenici 1. a razreda Osnovne škole Tenja obrađuju književna lektirna djela na kreativan način. Bajka Crvenkapica obrađena je uz maštovite aktivnosti. Učenici dremuckaju dok učiteljica čita slikovnicu…

… odijevaju Crvenkapičinu haljinu, lovčev šešir dječaci stavljaju na glavu te iz bakine košare degustiraju kolačiće. Putuju šumskom stazom i crtaju cvijeće, travu, ptičice, drveće…

LEKTIRNA DJELA: Crvenkapica, Tri medvjeda i gitara i Pale sam na svijetu
U četvrtak 23. travnja 2020. godine održat će se deveta Noć knjige, manifestacija kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju, promidžbi knjige te razgovoru o njezinu položaju i vrijednosti u suvremenome društvu.
Povod za to su Svjetski dan knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23. travnja, te Dan hrvatske knjige, koji obilježavamo dan ranije [22. travnja].
IZVOR: Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagreb

Slikovnicu Tri medvjeda i gitara učenici upoznaju čitanjem i razgovorom. U razredni odjel braća Bukalo i Mrgud donose gitaru, učenici pokazuju svoju vještinu sviranja na gitari, u goste nam dolazi učenica glazbene škole.

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image

Dječak Pale sam na svijetu priča svoju priču sjedeći na stolici pričalici. Učenici izrađuju štapnu lutku dječaka iz slikovnice i postaju dječak koji uživa u svojoj samoći.

Djeca su uživala u čitanju, kreativnom izražavanju i upoznavanju novih slikovnica, pokazala su želju i volju za posjetom Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku.

………………

Andreja ZELIĆ, učiteljica razredne nastave | Osnovna škola Tenja