Izvan školskih klupa
OŠ MATE LOVRAKA, VLADISLAVCI
Projektni izazov: Izradimo časopis
objavljeno: 30. studenoga 2020.

U sklopu eTwinning projekta “The beauty of reading” učenici 2.r. OŠ Mate Lovraka Vladislavci dobili su izazov za mjesec studeni.

Jedna od aktivnosti bili su časopisi. U našem kutu za čitanje često čitamo različite sadržaje pa smo tako istražili od kojih se dijelova časopis sastoji, što su to rubrike časopisa te spoznali različite zanimljivosti.

Nakon proučavanja dogovorili smo kako izraditi vlastiti časopis. Krovna je tema našeg časopisa: Zdravlje!, a to je i dio eTwinning projekta „Čuvajmo svoje zdravlje”. 

Svaki je tim bio zadužen za pisanje određene rubrike. Učenici su istražili brojne zanimljivosti o čajevima, liječnicima, pronašli zdrave recepte niz ostalih zanimljivosti.

Osmislili su i zabavan kutak sa zadatcima koje su rješavali nakon ispisivanja.

Naravno, saznali su ponešto i o opasnostima koje vrebaju s interneta te čitali strip koji je izradio prijatelj iz razreda. Moji su učenici iz 2.razreda naučili kako je to biti novinarom i zabavili se. 

Nakon napisanih uradaka uz pomoć učiteljice Martine Cindrić i alata Canva izradili su digitalni časopis „Čuvari zdravlja“.   Pogledajte ga!

Dio je izazova ostvaren. Nastavljamo dalje s našim aktivnostima.

■ Piše: Martina Cindrić, učiteljica, mentorica razredne nastave ■ OŠ Mate Lovraka, Vladislavci ■ Trudi se učenicima omogućiti zanimljivu nastavu pa prati trendove i uživa zajedno s učenicima u digitalnom svijetu ■