Jučer-danas-sutra
GRAD SVETA NEDJELJA | SVEČANI PRIJEM ZA UČITELJICU
Ponosni smo na našu učiteljicu Sandru Vuk!
objavljeno: 19. ožujka 2022.

Jučer je održan svečani prijem povodom dodjele Javnog priznanja učiteljici Sandri Vuk, a u Gradskoj vijećnici Svete Nedelje, dočekao ju je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak. Sandri Vuk dodijeljena je Zahvalnica Grada Svete Nedelje za sveukupan rad i zasluge u promicanju obrazovanja na području Grada Svete Nedelje te novčana nagrada.

Sandra Vuk je učiteljica savjetnica u Osnovnoj školi Sveta Nedelja. Dugogodišnja je edukatorica u korištenju ICT tehnologije. Webučionica autorski je projekt Sandre Vuk stvoren u ljeto 2019. kao mjesto međusobne suradnje, edukacije i demonstracije prakse projektnih partnera i učenika. Osim rada u web učionici, Sandra Vuk pružala je tijekom nastave na daljinu brzu i učinkovitu potporu učiteljima koji su tražili pomoć.

Od kolovoza 2019. do travnja 2021. na društvenim mrežama prisutno je oko 11.000 korisnika i pratitelja.

Motivirala je i okupila kolege učitelje u stručnu zajednicu koja pruža potporu velikom broju učitelja u profesionalnome razvoju i potiče na cjeloživotno učenje mnogobrojne odgojno-obrazovne djelatnike koji svoje znanje svakog dana koriste i dijele na predavanjima, radionicama i stručnim skupovima. Stvorena je riznica različitih digitalnih sadržaja za različite dobne skupine i na različitim jezicima.

Otvoreni obrazovni sadržaj koji je stvoren tutorstvom Sandre Vuk trenutačno sadrži 254 webinara o korištenju određenog alata, 100 digitalnih alata i sadržaja objavljenih u njima. Autorica je mnogih eTwinning projekata, te je dvostruka dobitnica nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za najuspješnijega odgojno-obrazovnog radnika, za školsku godinu 2018./19. i 2019./2020.

Ove godine Sandra Vuk dobitnica je nagrade Ponos Hrvatske za 2021. godinu, te nagrade Ivan Filipović koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak od srca je čestitao svetonedeljskoj učiteljici Sandri Vuk na postignućima.

„Izuzetno mi je drago vidjeti ovakav uspjeh naših učitelja. Osvojiti nagradu Ponos Hrvatske, kao i nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja samo su dokaz koliko je rada i truda uloženo tijekom svih ovih godina. Mišljenja sam da svi možemo biti izuzetno ponosni na učiteljicu Sandru Vuk koja nesebično ulaže u odgoj i obrazovanje naše djece. Od srca vam čestitam na Vašim uspjesima i ponosan sam što svo stečeno znače primjenjujete i prenosite mlađim naraštajima i kolegama upravo u Svetoj Nedelji“ –  istaknuo je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak.

Učiteljica Sandra Vuk zahvalila se na prijemu i dodijeljenim priznanjima te istaknula kako će i dalje nastaviti s predanim radom kako u svojoj zajednici tako i na višim razinama. Zamjeniku gradonačelnika uručila je knjigu koja je skup radova, a izradili su je učenici prvog razreda osnovne škole te je navedena knjiga ujedno i donacija budućoj gradskoj knjižnici u Svetoj Nedelji.

■ IZ DRUGIH IZVORA – Facebook Grad Sveta Nedjelja