Učitelji stvaraju
I. OSNOVNA ŠKOLA ČAKOVEC
Mali, a odgovorni
objavljeno: 16. studenoga 2021.

U sportskoj dvorani  I. osnovne škole Čakovec održana je revija koju su vodile Helena Slamek, koordinatorica predstavljenih projekata i njezin tim učiteljica: Marija Toplek, Slavica Pospiš, Draženka Blažeka i Maja Hižman u nazočnosti učenika, nekolicine roditelja, ravnatelja Siniše Stričaka, Davida Vugrinca, pročelnika Grada Čakovca, i gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini.

Revija je dio Erasmus + projekata „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“ i  What’s up Mr Bug? – Insects As the Wonder of Ecosystem“, a započela je pjesmom „Šaputanje“ koju su za goste otpjevali učenici 4. c razreda. Na modnoj su reviji mali odgovorni građani naše škole ponosno nosili odjeću, torbice i nakit od otpadnih i recikliranih materijala koju su kreirali i izrađivali uz manju pomoć svojih učiteljica.

Učenici su na reviji pokazali da se mnogi materijali mogu ponovno upotrijebiti i reciklirati, ali i poručili da žele postati odgovorni građani koji će svoj okoliš održavati čistim i poduzeti mjere za zaustavljanje klimatskih promjena kako bi spasili planet Zemlju.

Program su obogatili Adam Oslaković, učenik 3. a razreda, koji je prezentirao aktivnosti provedene u projektu „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“, Lena Kovačić, učenica 4. b razreda, prezentiravši aktivnosti projekta „DON’T CHANGE THE CLIMATE; CHANGE THE SYSTEM!“ i Korana Drakulić, učenica 8. c razreda, koja je ispričala svoju priču s kratkoročne razmjene učenika u partnerskoj školi Henryka Sienkiewicza u Pulawyju u Poljskoj koja se odnosila na projekt „What’s up Mr Bug? – Insects As the Wonder of Ecosystem“.

■  Piše: Helena Slamek, diplomirani učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta Informatike ■ učiteljica koja vodi eTwinning i Erasmus + projekte ■ I. osnovna škola Čakovec ■