Školstvo u medijima
Varaždin: Međunarodni susret učenika
objavljeno: 10. ožujka 2015.

Uz učenike i profesore Druge gimnazije Varaždin, na projektu sudjeluju profesori i učenici škola Jelgavas 4. vidusskola iz Latvije, Liceul Teoretic „Petre Pandrea“ iz Rumunjske, Ankara Atatürk Lisesi iz Turske te Liceo Secintifico Statale Edoardo Amaldi iz Italije.

Drugi je to Erasmus+ projekt koji provodi Druga gimnazija iz Varaždina.

Projekt vrijednosti 35.000 eura, od kojih 20.858 eura financira nacionalna Agencija za mobilnost i programe EU, fokusira se na razvoj empirijskih sposobnosti razmišljanja kod učenika, posebno jačanjem matematičkih i znanstvenih spoznaja kao poticaj za stjecanje novih metoda kroz upotrebu ICT alata.

Profesori i učenici radit će na razvoju novih nastavnih sadržaja iz matematike, biologije, fizike i informatike, a težište je na razvoju video projekcija, prezentacija, mentalnih mapa i drugih nastavnih sadržaja koji mogu poboljšati spomenute predmete.

Sudionicima projekta dobrodošlicu je zaželio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji je uz ostalo istaknuo:

– U ovom projektu empirijska je utemeljenost na informatičkoj znanosti i platformama, a posebno veseli što se u konkurenciji s istočnim i zapadnim zemljama, Varaždinska županija i Hrvatska ističu jer projekt e-škola i e-upisa nema nijedna škola u zemljama partnerima na projektu. – Pohvalio je Drugu gimnaziju Varaždin kao etabliranu školu, dovoljno snažnu da može sudjelovati u ovakvom projektu.

Ravnateljica Zdravka Grđan predstavila je gostima Drugu gimnaziju Varaždin, dok su učenici predstavili Grad Varaždin i Republiku Hrvatsku.