Jučer-danas-sutra
OŠ „JOSIP KOZARAC”, LIPOVLJANI
Upoznavanje, učenje, prijateljstva…
objavljeno: 21. prosinca 2017.

Projekt je završen, a u tijeku sedmodnevnog boravka sedamnaestero učenika i devetero učitelja iz partnerskih zemalja sudjelovali su na oglednim satovima i radionicama iz češkoga, slovačkoga i ukrajinskog jezika, ali i na nastavi iz ostalih predmeta.

Sudjelovali su i na mnogobrojnim zajedničkim radionicama te sastancima, gdje su razmjenjivali iskustva kako bi poboljšali nastavne procese.

Nakon školskih sadržaja učenici su uživali u različitim zabavnim i društvenim sadržajima. Učenike je primio Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani, a predstavile su im se udruge nacionalnih manjina s područja Općine i KUD Lipa te su posjetili Slovačku kuću, Adventski sajam u Lipovljanima te Kutinu i Zagreb.

Jedan od ciljeva projekta jest uvođenje inovativnih praksi u nastavu njegovanja jezika i kulture nacionalnih manjina, povećanje broja učenika koji polaze nastavu za nacionalne manjine te izradba udžbenika za učenike i priručnika za nastavnike jezika nacionalnih manjina.

Suradnja i razmjena iskustava s drugim školama koje provode slične programe za nacionalne manjine pridonijet će razvoju novih i inovativnih praksi u provođenju nastave. Projektom su planirana četiri transnacionalna sastanka i četiri transnacionalne mobilnosti. Sljedeći sastanak održat će se 7. i 8. ožujka 2018. godine, a transnacionalna mobilnost od 23. do 27. travnja 2018. godine u Bugarskoj. [ IZ DRUGIH MEDIJA | novska.in