Nastava na daljinu
PODRŠKA ŠKOLSKE KNJIGE
Najbolja podrška nastavi na daljinu – samo uz Školsku knjigu!
objavljeno: 28. ožujka 2020.

Najkompletnija i najjednostavnija podrška nastavi na daljinu – u samo nekoliko klikova pristupite digitalnim inačicama udžbenika, dodatnim digitalnim sadržajima i materijalima za pripremu i izvođenje nastave. Sve na jednome mjestu. Štedimo vaše vrijeme!

Školska knjiga je uz vas od prvih dana nastave na daljinu. Ovdje možete pronaći posebno osmišljene materijale prilagođene online okruženju za sve predmete i razrede.

e-sfera

E-sfera je platforma za učitelje koja štedi vaše vrijeme! U samo nekoliko klikova pristupite svim udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima u digitalnom obliku, digitalnim sadržajima za svaku nastavnu jedinicu i najboljoj podršci za pripremu i izvođenje nastave (godišnje izvedbene planove, pripreme, rješenja zadataka, dodatne materijale za učenike s teškoćama…).

Sve što vam je potrebno za nastavu nalazi se na jednome mjestu, na e-sferi – svi materijali za podršku učiteljima i jednostavnu pripremu nastave (godišnje izvedbene planove, pripreme, rješenja zadataka, dodatne materijale za učenike s teškoćama…).

Na e-sferi su svi udžbenici pripremljeni prema novim kurikulumima za 1., 2., 3, 5., 6., 7. razred te STEM predmete u 8. razredu, kao i svi udžbenici matematike, hrvatskoga, engleskoga i njemačkog jezika za 1., 2. i 3. razred gimnazije i strukovnih škola.

Sve što treba kako biste se koristili navedenim materijalima jest registrirati se. Klikom na gumb „Upute za e-sferu“ pronaći ćete detaljne upute kako pristupiti sustavu e-sfera.

mozaBook i mozaWeb

Udžbenike Školske knjige pronađite i na mozaBooku i mozaWebu.

Dostupni su vam udžbenici za 1., 2. i 3. te 5., 6. i 7. razred osnovne škole te 8. razred za STEM skupinu predmeta. Za srednje škole dostupan je 1. razred te dio udžbenika za 2. i 3. razred.

Za pristup udžbenicima Školske knjige potreban je korisnički račun na mozaWebu te aktivacijski kod koji se nalazi na koricama tiskanih udžbenika.

Dostupni su vam udžbenici za 1., 2. i 3. te 5., 6. i 7. razred osnovne škole te 8. razred za STEM skupinu predmeta. Za srednje škole dostupan je 1. razred te dio udžbenika za 2. i 3. razred.

Za pristup udžbenicima Školske knjige potreban je korisnički račun na mozaWebu te aktivacijski kôd koji se nalazi na koricama tiskanih udžbenika.

Uz licenciju  mozaBook Classroom  možete:

  • pristupiti digitalnim udžbenicima Školske knjige
  • koristiti se interaktivnom zbirkom, obrazovnim aplikacijama i alatima s platforme
  • kreirati vlastite sadržaje i prezentacije i podijeliti ih s učenicima
  • kreirati interaktivne radne listove za vrednovanje
  • povezati se sa svojim učenicima.

Školski portal

Sadržaj Školskog portala namijenjen je učenicima, učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima.

Pristupiti mu možete tako da se registrirate, a kako to učiniti, doznajte klikom na gumb „Registracija na Školski portal“.
Registracija je potrebna samo ako su vam potrebni materijali za 4. i 8. razred.

e-priručnik

U e-priručniku pronaći ćete godišnje i mjesečne planove, pripreme i zvučne zapise, videozapise, galerije slika, animacije i modele, kvizove, didaktičke igre i još mnogo bogatih i korisnih materijala.

U e-priručniku dostupni su sadržaji za 4. i 8. razred osnovne škole te udžbenici za 4. razred srednje škole (koji su 2014. bili novi).

Instalacijsku inačicu e-priručnika preuzmite klikom na gumb „Preuzmi e-priručnik“. Nakon toga bit ćete preusmjereni na stranicu e-priručnika gdje ćete pronaći video s uputama za preuzimanje i instalaciju.

Na istoj ćete stranici klikom na gumb „Preuzmi“ preuzeti odgovarajuću inačicu e-priručnika za vaš uređaj.

Školska e-knjiga

U aplikaciji Školska e-knjiga nalaze se sadržaji od 2. do 4. te 6. do 8. razreda osnovne škole i udžbenici od 2. do 4. razreda srednjih škola (koji su 2014. bili novi).

Svoje digitalne e-udžbenike lako možete preuzeti u samo 3 koraka. Klik na gumb „Preuzmi Školsku e-knjigu“ preusmjerit će vas na stranicu Školska e-knjiga gdje ćete pronaći detaljne upute.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na podrskauciteljima@skolskaknjiga.hr.