Nastava na daljinu
PODRŠKA ŠKOLSKE KNJIGE
Još jednostavnija priprema za nastavu na daljinu
objavljeno: 28. ožujka 2020.

Kako bismo vam olakšali rad i pripremu za nastavu, dostupni su vam udžbenički kompleti, dodatni materijali i digitalni sadržaji Školske knjige.
U nastavku je detaljan vodič za pristup svim našim sustavima.

e-sfera

E-sfera predstavlja cjelovit sustav koji obuhvaća udžbeničke komplete i dodatne digitalne sadržaje dostupne uza svaku nastavnu jedinicu, kao i jednostavnu pripremu nastave te provjerene i pomno smišljene sadržaje koji pomažu u svakidašnjem radu.

Na e-sferi dostupni su vam udžbenici, kao i dodatni obrazovni materijali, za frontalnu provedbu za 1. i 5. razred osnovne škole, te 7. razred za STEM skupinu predmeta. Za srednju školu dostupni su udžbenici za 1. razred. Osim toga, dostupni su i novi udžbenici za 2., 3., 6. i 7. razred osnovne škole, 8. razred za STEM skupinu predmeta te 2. i 3. razred srednjih škola pripremljeni za upotrebu u školskoj godini 2020./2021.

Sve što je potrebno, kako biste mogli koristiti navedene materijale, je registrirati se. Klikom na gumb “Upute za e-sferu” pronaći ćete detaljne upute kako pristupiti sustavu e-sfera.

mozaBook

Sadržaji dostupni na MozaBook platformi svojim višenamjenskim ilustracijama, animacijom i prezentacijskim rješenjima pomažu nastavnicima kreativno organizirati nastavu. Zanimljivi interaktivni sadržaji, ugrađene aplikacije i igre za razvoj vještina, ilustriranje i eksperimentiranje pomažu učenicima lakše svladati nastavne sadržaje.

Na mozaBooku i mozaWebu dostupni su vam udžbenici za 1. i 5. razred osnovne škole, 7. razred za STEM skupinu predmeta te 1. razred srednje škole. Također, dostupni su udžbenici za sve razrede i predmete koji su ove godine u eksperimentalnoj provedbi, kao i novi udžbenici Školske knjige pripremljeni za upotrebu u školskoj godini 2020./2021.

Za pristup udžbenicima Školske knjige potrebno je tek imati korisnički račun na mozaWebu, a udžbenici su dostupni svima na korištenje.

Kako bismo vam dodatno olakšali organiziranje nastave na daljinu Školska knjiga vam, u suradnji s partnerskom tvrtkom Mozaik Education, besplatno omogućuje upotrebu najboljeg obrazovnog prezentacijskog programa – mozaBook.

Darujemo vam mozaBook Classroom licencu uz koju možete:

  • pristupiti digitalnim udžbenicima Školske knjige
  • koristiti se interaktivnom zbirkom, obrazovnim aplikacijama i alatima dostupnima na platformi
  • koristiti se interaktivnom zbirkom, obrazovnim aplikacijama i alatima dostupnima na platformi
  • kreirati vlastite sadržaje i prezentacije i podijeliti ih s učenicima
  • kreirati interaktivne radne listove za vrednovanje
  • MozaBook Classroom licencu možete koristiti i kako biste se povezali sa svojim učenicima

Do kraja ove nastavne godine i učenicima darujemo besplatan pristup pa Vas molimo da i njima proslijedite ovu informaciju.

Kako do mozaBook Classroom licence?

1. Ako već niste, kreirajte besplatni mozaWeb korisnički račun.

2. Ovdje preuzmite mozaBook Classroom na računalo ili drugi uređaj s Windows operativnim sustavom. Trebate li detaljnije upute o preuzimanju potražite ih klikom na gumb upute za mozaBook.

3. Upišite licencni kod MOZ-MC-BESP-MOZA-BOOK-HRVA-SKOL-200615 i koristite sve mogućnosti mozaBook Classrooma do 15. lipnja 2020. godine.

Školski portal

Sadržaj Školskog portala namijenjen je učenicima, učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima. Pristupiti mu možete tako da se registrirate, a klikom na gumb “Registracija na Školski portal” možete saznati više o tome kako to i učiniti.

e-priručnik

e-priručnik predstavlja digitalni svijet koji je Školska knjiga namijenila svojim učiteljima kako bi im pružila jedinstvenu podršku u pripremi nastave i rad s učenicima učinila kreativnijim i zanimljivijim.

Sve se nalazi na jednim mjestu: godišnji i mjesečni planovi, pripreme i zvučni zapisi, videozapisi, galerije  slika, animacije i modeli, kvizovi za ponavljanje i utvrđivanje gradiva, didaktičke igre i još puno bogatih i korisnih materijala.

U e-priručniku dostupni su sadržaji od 2. do 4. razreda osnovne škole, od 6. do 8. razreda osnovne škole, te udžbenici od 2. do 4. razreda srednjih škola (koji su 2014. bili novi).

Instalacijsku inačicu e-priručnika preuzmite klikom na gumb “Preuzmi e-priručnik“. Nakon toga bit ćete preusmjereni na stranicu e-priručnika gdje ćete pronaći video sa uputama za preuzimanje i instalaciju.

Na istoj ćete stranici klikom na gumb “Preuzmi” preuzeti odgovarajuću inačicu e-priručnika za vaš uređaj.

Školska e-knjiga

Školska e-knjiga digitalni je sustav gdje, u skladu sa zahtjevima suvremene škole, digitalni udžbenici uključuju inovativna rješenja te interaktivne sadržaje koji nastavu čine lakšom i zanimljivijom.

U aplikaciji Školska e-knjiga – gdje se nalaze sadržaji od 2. do 4. razreda osnovne škole, od 6. do 8. razreda osnovne škole, te udžbenici od 2. do 4. razreda srednjih škola (koji su 2014. bili novi).

Svoje digitalne e-udžbenike lako možete preuzeti u samo 3 koraka. Klik na gumb “Preuzmi Školsku e-knjigu” preusmjerit će vas na stranicu Školska e-knjiga gdje ćete pronaći detaljne upute.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na podrskauciteljima@skolskaknjiga.hr.