Likovna umjetnost
■ LIKOVNI MI VOLIMO ■ 81 ■
Olimpijske igre i Hrvatski olimpijski dan
objavljeno: 17. rujna 2020.

Ove godine 2020. ljetne olimpijske igre otkazane su zbog pandemije Covida 19. Bez obzira što će se Olimpijske igre održati 2021. godine mi smo 10. 9. obilježili Hrvatski olimpijski dan.

Upoznali smo se sa značenjem boja krugova i redoslijedom kojim su smješteni i činjenicom da su kao prsteni povezani.

Pokušali smo nabrojati što više olimpijskih sportova. Učenici su kao element Tjelesne i zdravstvene kulture istraživali sportove i hrvatske sportaše pa smo sada iskoristili to predznanje.

■ KOGNITIVNI ■

Učenik će prepoznati i opisati smještaj krugova u formatu papira i uočiti kompoziciju svojih  krugova u odnosu na simbol Olimpijskih igara. Nacrtati u obliku ikona sportske aktivnosti.

■ PSIHOMOTORIČKI ■

Učenik će nacrtati i naslikati originalan likovni rad i usvojiti kombiniranu tehniku kolaža i crnog flomastera i kreirati kompoziciju krugova i ploha unutar zadanog formata na papiru.

■ AFEKTIVNI ■

Učenik će argumentirano vrednovati i uspoređivati vlastiti rad, radove drugih učenika i reprodukcije umjetničkih djela uočavajući kompoziciju, odnosno raspored ploha u određenom formatu.

OŠ LK A.4.1.

Učenik likovnim i vizualnim izražavanjem interpretira različite sadržaje.

Učenik u stvaralačkom procesu i izražavanju:

  • koristi likovni jezik (obvezni pojmovi likovnog jezika i oni za koje učitelj smatra da mu mogu pomoći pri realizaciji ideje u određenom zadatku)
  • koristi iskustvo usmjerenog opažanja
  • koristi doživljaj temeljen na osjećajima, iskustvu, mislima i informacijama
  • koristi slobodne asocijacije te razlikuje doslovne (stereotipi i šablone) i udaljene slobodne asocijacije (originalna rješenja i ideje).

VREDNOVANJE  ■  učenici su analizirali postavljene učeničke radove posebno se osvrnuvši na smještaj u formatu i na pravilan raspored krugova. Učenike sam usmjeravala da je ovo prvi sat likovne kulture i da moraju biti blaži u samome vrednovanju i da se držimo dogovorenih elemenata vrednovanja i procjenjuju ostvarenost zadataka.

Album svih radova   ■ Razredne stranice fotogalerijaStranica za likovnu kulturu ■ Piše: Sandra VUK ■ OŠ SVETA NEDELJA, SVETA NEDELJA ■ Mrežne stranice 4.b ■