Nastava na daljinu
e-sfera
objavljeno: 10. ožujka 2020.

E-sfera predstavlja cjelovit sustav koji obuhvaća udžbeničke komplete i dodatne digitalne sadržaje dostupne uza svaku nastavnu jedinicu, kao i jednostavnu pripremu nastave te provjerene i pomno smišljene sadržaje koji pomažu u svakidašnjem radu.

Sve što je potrebno, kako biste mogli koristiti navedene materijale, je registrirati se.

Registracija

Registrirate li se putem e-mail adrese, na taj će e-mail stići poruka s privremenom lozinkom. Ako e-mail ne stiže svakako provjerite neželjenu poštu.

Nakon što primite e-mail s lozinkom i aktivacijskim linkom, klikom na link aktivirate račun i prijavljujete se u sustav.

Ako ste prijavljeni na Faceboook ili Google, možete se registirirati i tim putem i odmah ćete biti prijavljeni na e-sferu. Registrirajte se klikom na gumb “Registrirajte se putem Googla” odnosno “Registrirajte se putem Facebooka”.

Prijava

Ukoliko ste već registrirani, potrebno je prijaviti se. Ako ste se registrirali e-mailom, tim e-mailom i tom lozinkom se zatim i prijavljujete. Prvi puta se prijavljujete lozinkom koju ste dobili u aktivacijskom e-mailu, nakon prve prijave možete promijeniti lozinku u “Postavke računa”.

Ako ste se registirirali putem Googlea i Facebooka, prijavite se klikom na gumb “Prijavite se putem Googla” odnosno “Prijavite se putem Facebooka”.

Prijava e-mailom
Prijava Gmailom

Odabir udžbenika

Kada se prijavite u e-sferu u gornjem desnom kutu ekrana pojavit će se Vaša e-mail adresa.  Kada preko toga prijeđete mišem, pojavit će se izbornik. 

Klikom na AAI@EduHr pojavit će se novi prozor.

Klikom na plavi gumb “Potvrdite svoj status (putem sustava AAI@EduHr)” otvara se prostor za upis AAI@EduHr podataka. 

Nakon toga Klikom na AAI@EduHr u vrhu stranice otvaraju se postavke.  

Kako biste odabrali udžbenike, potrebno je kliknuti na POŠALJITE ZAHTJEV.

Nakon toga, odabirom DA kraj imena udžbenika odabirete udžbenik za koji tražite pregled.  Moguće je zatražiti novi zahtjev više puta.

Nakon potvrde izbora bit će moguć pregled listalica i podrške učiteljima za odabrani udžbenik.

Za sva dodatna pitanja vezana za registraciju ili prijavu na e-sferu, molimo da se javite na e-mail adresu drim@skolskaknjiga.hr