Iz školskog svijeta
KATOLIČKA OŠ U VIROVITICI
Izradili srce za svakoga od 127 učenika
objavljeno: 18. svibnja 2020.

Katolička osnovna škola u Virovitici danas je obilježila Dan škole. Aktivnosti se ovih dana umjesto u školi – zbog pandemije Covida-19 – odvijaju u obitelji i virtualnim učionicama. No škola ih nije zaboravila – za svakoga od 127 učenika djelatnici su napravili po jedno srce i njima ukrasili školske prozore, kao znak da im učenici nedostaju.

Ravnatelj vlč. Mario VEČERIĆ ističe kako je svih 127 učenika u 6 razrednih odjela jako dobro prihvatilo nastavu na daljinu, kojoj su roditelji u provedenoj anketi dali ocjenu „vrlo dobar“. S tim su, kaže, s obzirom na cjelokupnu situaciju, zadovoljni.

„Dan škole provest ćemo u virtualnom zajedništvu. Učiteljice razredne nastave za vikend su poslale materijale koje djeca i roditelji zajedno prolaze, a riječ je o radionicama, igrama i slično.

Peti su razredi imali ozbiljniju tematiku – pripremali su povijesne činjenice o papi Ivanu Pavlu Drugome, uz kojega je vezana naša škola, o svetištu u Voćinu i krunjenju Gospe Voćinske u Osijeku 2003. godine te Osijeku i Đakovu, u kojima je boravio za posjeta Hrvatskoj. Što su djeca i roditelji napravili, objavit ćemo na društvenim mrežama u ponedjeljak“, rekao je ravnatelj Večerić o ovogodišnjoj temi Dana škole.

HVALA RODITELJIMA, ONI SU PRODUŽENA RUKA NASTAVNICIMA 

Katolička osnovna škola u Virovitici otvorena je 2015. godine i od prvoga dana, uz nastavni program, naglasak stavlja na odgoj. Cjelovitost odgoja, razvijanje osjećaja za zajedništvo, za osobu pored sebe, odgovornost i solidarnost – samo su neke od komponenti koje nastavnici u učionici dograđuju na ono što su u djecu ugradili sami roditelji. „Bez roditelja,“ kaže M. Večerić, „ova bi dimenzija bila jednostrana i ne bi donosila rezultate. Škola zato roditelje aktivno uključuje u sve programe, projekte, organizira zajednička druženja, duhovne obnove, priredbe. Roditelji su i sada, kada se obrazovni sadržaj svladava kod kuće, produžena ruka nastavnicima.

Svim silama i mogućnostima trudimo se kao škola održati to zajedništvo koje njegujemo s roditeljima. Nastojali smo uvijek da obitelj zajedno dolazi u školu, s učenicima, a sada su nastavnici, tj. škola, svakodnevno nazočni u obiteljima putem platformi na kojima radimo. Roditeljima zato zahvaljujemo što su naša produžena ruka u ovo vrijeme, znamo da su više opterećeni otkako nastava traje na daljinu. Uključuju se, pomažu i održavaju situaciju živom i dinamičnom. Poručujemo im: hvala na suradnji i na svemu što u naše ime činite za djecu i s djecom. To je u ovoj situaciji pravi blagoslov“,kaže M. Večerić.

Od prošle jeseni, Katolička osnovna škola u Virovitici ima dva, umjesto jedan razred prvašića. U novoj školskoj godini, 2020./2021., također će upisati dva nova razreda, ukupno 44 učenika. Interesa je uvijek mnogo, a roditelji su znali dijete za školu predbilježiti i nekoliko godina unaprijed.

„Zbog novonastale situacije, vezane uz Covid-19, roditelji predbilježbu mogu pronaći na našim stranicama škole, ispuniti ju i mailom poslati pedagoginji kako bismo izbjegli nepotreban dolazak u školu u ovoj situaciji. Ta će ispunjena predbilježba jednako vrijediti kao i ona koju bi roditelji donijeli ili ispunjavali u samoj školi“, najavljuje M. Večerić. [ IZ DRUGIH MEDIJA | icv.hr ] Cijeli tekst pročitajte OVDJE.