Iz školskog svijeta
OŠ KNEZA TRPIMIRA, KAŠTEL GOMILICA
Oznaka eTwinning škole – priznanje OŠ kneza Trpimira
objavljeno: 20. svibnja 2020.

Dvije profesorice engleskoga i talijanskoga jezika – Ivona JERKOVIĆ i Tina PARAĆ – aktivne su članice eTwinning zajednice još od 2017. godine.

Uvođenjem eTwinning projekata u nastavu engleskoga i talijanskoga jezika otvorilo im je brojne mogućnosti za njihov profesionalni razvoj i primjenu novih pristupa obrazovanju, kao i integriranje informacijsko-komunikacijske tehnologije te razvijanje suradničkoga učenja i timskoga rada kod učenika.

Rad na eTwinning projektima odvija se na platformi koja pruža sigurno okruženje za učenike gdje imaju priliku surađivati s partnerskim školama i na taj način učiti o drugim državama razvijajući svijest o prihvaćanju drugih kultura i različitih običaja.

Rad profesorica Jerković i Parać na eTwinning projektima više je puta zapažen na nacionalnoj i europskoj razini.

Stoga su ove školske godine odlučile krenuti korak dalje i kandidirati Osnovnu školu kneza Trpimira za oznaku eTwinning škole.

Dobivanjem oznake eTwinning škole, škola biva prepoznata na europskoj razini zbog predanoga rada ne samo pojedinačnih eTwinnera već i timova učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja koji međusobno surađuju.

Od jeseni 2019. profesorice Jerković i Parać organiziraju niz seminara i radionica u prostorima škole kako bi u rad eTwinninga uključile i svoje kolege. Tako su organizirale i održale radionicu Uvod u eTwinning, a na njihov poziv seminare su održale i eTwinning ambasadorica Alenka MILJEVIĆeTwinning i Erasmus+ KA1 i profesorica Ivana BOKAVŠEK Priprema Erasmus+ projekata.

Profesorica Parać u našoj je školi početkom ožujka, sa svojim učenicima organizirala i predstavljanje eTwinning projekata.

U konačnici sve je rezultiralo dobivanjem oznake za eTwinning školu na koju smo jako ponosni.

■ Piše: Tina PARAĆ, prof. talijanskoga jezika  ■  OŠ kneza Trpimira, Kaštel Gomilica  ■