Jučer-danas-sutra
I. OSNOVNA ŠKOLA BJELOVAR
Sada i mi imamo učionicu na otvorenom
objavljeno: 4. svibnja 2022.

Krajem smo travnja imali jedan posebno radostan dan. Veselili smo se otvorenju nove učionice na otvorenom u predivnom školskom parku koji je do sada bio neiskorišten. Svečanom su otvorenju prisustvovali predstavnici medija, roditelji i predstavnici tvrtki koje su donirale sredstva za izgradnju učionice.

Svečanost su uveličali učenici 2. b razreda koje je pripremila učiteljica Ljiljana Dominko pa su tako bili prvi koji su isprobali sve elemente ove neobične učionice. Učionica je sastavljena od natkrivene bine sa školskom pločom, klupa, hotela za kukce, kućica za ptice, malog vrta sa začinskim biljem, stola za igranje igre križić-kružić, senzomotorne staze od prirodnih materijala te goleme praćke od recikliranog materijala kojom se loptom gađa meta.

Učionica je na otvorenom jedna od brojnih projektnih aktivnosti unutar dvaju ekoloških Erasmus+ projekata koji se trenutno provode u I. osnovnoj školi Bjelovar: Our Rule – Healthier & Greener SchoolSchools for Future.

Njezinom je izgradnjom škola željela napraviti odmak od svakodnevne, uobičajene nastave u klasičnim učionicama te pružiti priliku svojim učenicima za učenjem u prirodnom okruženju. Koliko su oduševljeni novom učionicom pod vedrim nebom, učenici su pokazali već prvi dan kada se za korištenjem učionice čekalo u redu.

■  Piše: Martina Supančić, dipl. uč, ravnateljica ■  I. osnovna škola Bjelovar