Školska knjiga za vas
DIDAKTIČKI MATERIJALI PRATE NASTAVNI SADRŽAJ
Inovativna podrška učiteljima u svakodnevnom radu
objavljeno: 16. svibnja 2023.

Učitelji se često oslanjaju na raznovrsne edukativne sadržaje kako bi obogatili nastavu i podržali učenike u procesu učenja. Školska knjiga svoje je 5+ pakete pomno opremila didaktičkim materijalima koji prate nastavni sadržaj pojedinog razreda. U njima se nalazi više od 25 pomagala koja su odabrali urednici Školske knjige u suradnji s onima kojima su i namijenjeni – učiteljima.

Sanela ŠKEVIN, učiteljica

„Svaki put se razveselim gotovo kao da mi je rođendan, a kolege me znaju upitati kakav sam dar dobila. Paket Školske knjige 5+ unosi posebnu vedrinu u moj posao”, ističe učiteljica Sanela Škevin koja već dvadeset godina radi u Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Zagrebu.

Učenje uz poticajne materijale

U nastavi je posebno važno to što učenici mogu vidjeti ono o čemu se uči, neovisno o predmetu. Zato upotreba edukativnih materijala učenicima omogućuje da bolje razumiju i usvoje nastavne sadržaje, a učiteljima da potaknu njihovu kreativnost i samopouzdanje u učenju.

Jednostavnost integracije u nastavu

5+ paketi dizajnirani su kako bi se lako integrirali u nastavni plan i program. Uz njih učitelji dobivaju i knjižice s prijedlozima aktivnosti koje im daju dodatne ideje o tome kako ih uklopiti u nastavu čime se osigurava njihova učinkovita primjena u različitim predmetima.

Suradnja među učiteljima

5+ paketi nisu samo velika pomoć u radu s učenicima već potiču suradnju i razmjenu iskustava među učiteljima. Baš kao Sanela, koja svoje ideje dijeli s kolegama u popularnoj Facebook-grupi Volim TZK (tjelesnu i zdravstvenu kulturu), nastavnici mogu zajednički unapređivati nastavu.

„Ideje koje smišljam s pomoću didaktičkih materijala za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, a koje sam dobila kao članica 5+ kluba, rado dijelim i s kolegama učiteljima unutar grupe. Posebno sam ponosna na suradnju sa svima njima”, poručuje Sanela.

Učitelji članovi 5+ kluba uz pakete dobivaju i najbogatije digitalne te tiskane priručnike, pristup Akademiji znanja, prvom certificiranom programu usavršavanja, zatim aplikaciju Asistent, osobnog tajnika, te cjelokupnu podršku Školske knjige tijekom cijele godine.