Tehnička podrška e-sfera

Kako se mogu registrirati na e-sferu?

Registrirate li se putem e-mail adrese, na taj će e-mail stići poruka s privremenom lozinkom. Ako e-mail ne stiže svakako provjerite neželjenu poštu.

Nakon što primite e-mail s lozinkom i aktivacijskim linkom, klikom na link aktivirate račun i prijavljujete se u sustav. Ako piše da je link istekao, prijavite se s lozinkom koju ste dobili na mail, a ukoliko se ne uspijete prijavit s tom lozinkom, javite se na e-mail drim@skolskaknjiga.hr .

Ako ste prijavljeni na Faceboook ili Google, možete se registirirati i tim putem i odmah ćete biti prijavljeni na e-sferu. Registrirajte se klikom na gumb „Registrirajte se putem Googla“ odnosno „Registrirajte se putem Facebooka“.

Kako se mogu prijaviti na e-sferu?

Ako ste se registrirali e-mailom, tim e-mailom i tom lozinkom se zatim i prijavljujete. Prvi puta se prijavljujete lozinkom koju ste dobili u aktivacijskom e-mailu. Nakon prve prijave možete promijeniti lozinku u “Postavke računa”.

Ako ste se registirirali putem Googlea i Facebooka, prijavite se klikom na gumb „Prijavite se putem Googla“ odnosno „Prijavite se putem Facebooka“.

Zaboravio/la sam lozinku!

Prilikom prijave kliknite na “Zaboravili ste lozinku?”, upišite mail adresu s kojom ste se registrirali i na mail će dobiti link da postavljanje nove lozinke.

Kako mogu potvrditi svoj AAI račun?

Kada se prijavite u e-sferu u gornjem desnom kutu ekrana pojavit će se Vaša e-mail adresa.  Kada preko toga prijeđete mišem, pojavit će se izbornik. 

Klikom na AAI@EduHr pojavit će se novi prozor.

Klikom na plavi gumb “Potvrdite svoj status (putem sustava AAI@EduHr)” otvara se poznati prostor za upis AAI@EduHr podataka. 

Korisnici samo na jedan korisnički račun mogu potvrditi AAI račun.

Imaju li učenici pristup e-sferi?

Učenici nemaju pristup e-sferi putem računala već udžbenicima pristupaju skenirajući kodove iz udžbenika.

 Za očitavanje koda iz udžbenika dovoljno je na pametni telefon ili tablet preuzeti aplikaciju e-sfera (u trgovini Play ili trgovini App Store). S pomoću aplikacije skenira se kod te se otvaraju dodatni digitalni sadržaji.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na drim@skolskaknjiga.hr