Tehnička podrška e-sfera

Kako se mogu registrirati na e-sferu?

Registrirate li se putem e-mail adrese, na taj će e-mail stići poruka s privremenom lozinkom. Ako e-mail ne stiže svakako provjerite neželjenu poštu.

Nakon što primite e-mail s lozinkom i aktivacijskim linkom, klikom na link aktivirate račun i prijavljujete se u sustav. Ako piše da je link istekao, prijavite se s lozinkom koju ste dobili na mail, a ukoliko se ne uspijete prijavit s tom lozinkom, javite se na e-mail drim@skolskaknjiga.hr .

Ako ste prijavljeni na Faceboook ili Google, možete se registirirati i tim putem i odmah ćete biti prijavljeni na e-sferu. Registrirajte se klikom na gumb „Registrirajte se putem Googla“ odnosno „Registrirajte se putem Facebooka“.

Kako se mogu prijaviti na e-sferu?

Ako ste se registrirali e-mailom, tim e-mailom i tom lozinkom se zatim i prijavljujete. Prvi puta se prijavljujete lozinkom koju ste dobili u aktivacijskom e-mailu. Nakon prve prijave možete promijeniti lozinku u “Postavke računa”.

Ako ste se registirirali putem Googlea i Facebooka, prijavite se klikom na gumb „Prijavite se putem Googla“ odnosno „Prijavite se putem Facebooka“.

Zaboravio/la sam lozinku!

Prilikom prijave kliknite na “Zaboravili ste lozinku?”, upišite mail adresu s kojom ste se registrirali i na mail će dobiti link da postavljanje nove lozinke.

Kako mogu potvrditi svoj AAI račun?

Kada se prijavite u e-sferu u gornjem desnom kutu ekrana pojavit će se Vaša e-mail adresa.  Kada preko toga prijeđete mišem, pojavit će se izbornik. 

Klikom na AAI@EduHr pojavit će se novi prozor.

Klikom na plavi gumb “Potvrdite svoj status (putem sustava AAI@EduHr)” otvara se poznati prostor za upis AAI@EduHr podataka. 

Korisnici samo na jedan korisnički račun mogu potvrditi AAI račun.

Kako odabrati udžbenik?

Nakon što se potvrdili AAI račun Klikom na AAI@EduHr u vrhu stranice otvaraju se postavke.  

Kako biste odabrali udžbenike, potrebno je kliknuti na POŠALJITE ZAHTJEV.

Nakon toga, odabirom DA kraj imena udžbenika odabirete udžbenik za koji tražite pregled.  Moguće je zatražiti novi zahtjev više puta.

Nakon potvrde izbora bit će moguć pregled listalica i podrške učiteljima za odabrani udžbenik.

Imaju li učenici pristup e-sferi?

Učenici nemaju pristup e-sferi putem računala već udžbenicima pristupaju skenirajući kodove iz udžbenika.

 Za očitavanje koda iz udžbenika dovoljno je na pametni telefon ili tablet preuzeti aplikaciju e-sfera (u trgovini Play ili trgovini App Store). S pomoću aplikacije skenira se kod te se otvaraju dodatni digitalni sadržaji.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na drim@skolskaknjiga.hr