Aktualno
EUROPSKA KOMISIJA O SPORTSKO-EDUKATIVNIM PROJEKTIMA
‘Sportski praznici’ među najboljim u Europi!
objavljeno: 30. studenoga 2022.

Program Sportski praznici Hrvatskog školskog sportskog saveza uključuje besplatne sportske aktivnosti s djecom osnovnih i srednjih škola koje se odvijaju tijekom ljetnih praznika četiri sata dnevno mjesec dana – ove godine u lipnju i srpnju uključili su preko 13 500 djece te zaslužili posebno priznanje Europske komisije za finalista u kategoriji najboljih sportsko-edukativnih projekata u Europi.

#BeActive Awards nagrade su koje Europska komisija već osmu godinu dodijeljuje istaknutim projektima, programima i pojedincima koji sportom i rekreacijom razvijaju i mijenjaju svoju zajednicu. U sklopu Europskog tjedna sporta u ponedjeljak su, 28. studenog 2022. Godine dodijeljene #BeActive nagrade, između ostalog i u kategoriji Education.

Svi su finalisti ocijenjeni kao inicijative koje neizmjerno pomažu promociji sporta i razvoju sportskih navika kod djece i mladih, a Hrvatski školski sportski savez dobio je priznanje kao jedan od finalista ove nagrade uz poticaj da nastavi stvarati i razvijati projekte te uključivati još više djece u sportske aktivnosti preko ljeta uz profesionalno vodstvo kineziologa. Znali smo da je program dobar u Hrvatskoj i za Hrvatsku, no posebno je lijepo vidjeti da je vrijednost Sportskih praznika prepoznata u Europi.

Ovo je poticaj za dalje; za nove projekte, nove programe i nove škole!“, rekao je glavni tajnik HŠSS-a dr. sc. Ivan Dujić zahvalivši Ministarstvu turizma i sporta na kontinuiranoj podršci u svim aktivnostima HŠSS-a. Ministarstvo turizma i sporta ovaj je program u 2022. godini podržalo s više od tri milijuna kuna, a provodilo ga je 178 kineziologa iz 21 županijskog školskog sportskog saveza uz organizaciju i koordinaciju tima Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Više o aktivnostima u školskom sportu saznajte na www.skolski-sport.hr te na društvenim mrežama Hrvatskog školskog sportskog saveza.