Aktualno
15. SRPNJA - SVJETSKI DAN VJEŠTINA MLADIH (UN)
„Vještine za život – putokaz za bolji svijet“
objavljeno: 15. srpnja 2022.

Na konferenciji za medije, povodom UN-ovog Svjetskog dana vještina mladih, najavljena je kampanja „Vještine za život – putokaz za bolji svijet“ i Festival vještina za život koji će se održati u Lovincu od 29. srpnja do 1. kolovoza 2022. godine.

Organizatori kampanje i Festivala su Savez izviđača Hrvatske, Ravnateljstvo civilne zaštite, Hrvatski Crveni križ, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Pokrovitelji su Središnji državni ured za demografiju i mlade, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Američka gospodarska komora i Messengers of Peace – program Svjetske skautske organizacije.

Na konferenciji je najavljeno održavanje 11. Smotre izviđača Hrvatske koja se održava od 25. srpnja  do 4. kolovoza u Lovincu u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske te u partnerstvu s više od 30 partnerskih institucija i organizacija.

Smotra će tokom 11 dana okupiti više od 2000 djece i mladih, izviđača iz Hrvatske i svijeta te će biti najveće višednevno okupljanje djece i mladih u Hrvatskoj u 2022. godini.

Održavanje Festivala prati i interaktivna kampanja, nazvana „Vještine za život – putokaz za bolji svijet“ putem web stranice www.vjestinezazivot.hr, kojom se popularizira učenje i korištenje vještina za život te ističe njihova važnost u snalaženju kroz život, a sve kroz iskustva i primjere organizatora kampanje.

“Tehnička kultura jako je važna u obrazovanju djece i zato mi je jako drago što ćemo na Festivalu moći djeci i mladima ponuditi brojne aktivnosti i radionice koje će provoditi 10-ak nacionalnih saveza tehničke kulture.“ – naveo je Damir Tomić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture

Detaljni program aktivnosti Festivala za život te prijave građana na pojedine aktivnosti i radionice nalaze se na službenoj web stranici Festivala www.vjestinezazivot.hr

■ IZ DRUGIH MEDIJA ■ Hrvatska zajednica tehničke kulture  ■