Zanimljivosti
OŠ GRGURA KARLOVČANA, ĐURĐEVAC
Učenici scenskim prikazom učili o romanu Mali princ
objavljeno: 18. travnja 2018.

Predstava je ostvarena prema godišnjem planu i programu Kulturne i javne djelatnosti škole te Građanskog odgoja.

Učenici prema programu Hrvatskoga jezika iz lektire čitaju roman Mali princ, iz medijske kulture imaju obradu monodrame, a iz književnosti obradu moderne bajke. Iz prikaza scenskoga kolaža učenici su mogli uočiti probleme modernoga čovjeka – otuđenost, nedostatak ljubavi, traganje za smislom života, što je glumac izvrsno iznio na scenu te približio učenicima.

Mali Princ je knjiga prevedena na 300 jezika i narječja, vrlo je zanimljiva i poučna. Pisac je po zanimanju bio pilot koji je vrlo maštovito napisao knjigu, a najsvjetlije i najzanimljivije trenutke glumac Leo Filip Kovačić prenio je mladoj publici na maštovit i kreativan način.

– Književnica Božica Jelušić rekla je mudru izreku: ‘Uvijek treba braniti izvrsnost, stajati uz darovite, dati svojoj djeci spektar mogućnosti, jezike, hobije, estetiku.’ Poneseni njezinim riječima, željeli smo dio estetskog odgoja dati učenicima ovom predstavom, uz poruku književnika Antoinea de Saint-Exupéryja iz knjige Mali princ: ‘Samo se srcem dobro vidi. Ono što je bitno, očima je nevidljivo’ – rekla je knjižničarka Nataša Švaco. [ IZ DRUGIH IZVORA | djurdjevac.hr  ]