Zanimljivosti
OŠ IVANA GORANA KOVAČIĆA, DUGA RESA
4. a „otvorio” učionicu na otvorenom
objavljeno: 2. svibnja 2018.

Učionica je smještena u prekrasnom školskom vrtu, a 4. a je tu mirno sjedio i slušao učiteljicu Vesnu Belokleić koja im je objašnjavala sve o travnjacima. Učenici su bili oduševljeni, a uz pjev ptičica sve je prošlo savršeno.

Ravnateljica škole Sanja Ferkula koja je i osmislila učionicu na otvorenom ideju nosi još od zime. Zahvaljujući donatorima i „lobiranju”, realiziran je prostor.
– Tako je tvrtka Beton Lučko poklonila betonske opločnike u vrijednosti 6256,25 kuna, Drvona iz Karlovca daske u vrijednosti 733,91 kunu, a boje Ana A iz Karlovca u vrijednosti 170,50 kuna. Radove je izvelo tehničko osoblje škole. Učenici 3. b razreda donijeli su sadnice trajnica za još ljepši okoliš, a novi koševi za smeće nastali su od jeftinih građevinskih kanti koje su učenici kreativno ukrasili na likovnoj skupini. Tako je nastao još jedan prekrasan dio školskog vrta koji, kad u njemu nije nastava, mogu koristiti i građani, kaže ravnateljica.

Tu nije kraj malim, ali slatkim pomacima. Hodnici škole nakon nedavnih su proljetnih praznika uljepšani, dobili su nove podove, a na podovima je složena i popularna „školica”. [ IZ DRUGIH MEDIJA | radio-mreznica.hr  ]