Zanimljivosti
OŠ MURSKO SREDIŠĆE
Preventivni projekt „Imam izbor” završio posjetom PU međimurskoj
objavljeno: 22. svibnja 2018.

U posjet je stiglo šezdesetak učenika u pratnji njihovih učiteljica i učitelja, kojima je policijska službenica za odnose s javnošću Ureda načelnika Policijske uprave zaželjela dobrodošlicu te ih u uvodnom dijelu upoznala s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici obavljaju svoje svakodnevne poslove. U središnjem je dijelu posjeta policijska službenica za prevenciju Postaje prometne policije Čakovec predstavila raznu opremu, pomagala, kao i službene motocikle, a u kratkom, ali zanimljivom predavanju opisala im jedan radni dan policijskog službenika. Ujedno, policijski službenik za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave predstavio je mogućnosti Mobilnoga preventivnog centra policije.

U jednoj od prethodnih komponenti održana je likovna radionica na kojoj su učenici likovnim radovima izrazili svoje dojmove o ulozi policije u društvu te o usvojenim stavovima o nasilju, vandalizmu i drugim neželjenim ponašanjima. Učenici koji su izradili najljepše crteže nagrađeni su prigodnim poklonima. Prilikom uručenja poklona načelnik PU međimurske Ivan Sokač, koji je nazočio sa svojim najbližim suradnicima, savjetnikom ministra unutarnjih poslova, privremeno u funkciji zamjenika načelnika Policijske uprave Vladimirom Faberom i voditeljem Službe kriminalističke policije Danijelom Mikulićem, zahvalio je učenicima i njihovim učiteljima na sudjelovanju u ovom preventivnom projektu te im poželio mnogo uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Posjet je zaključen druženjem uz razgovor o dojmovima te čašćenjem sokovima i grickalicama. Oduševljeni ovim posjetom učenici su mudro razmjenjivali dojmove o svim etapama projekta, čime je ovaj kratak, ali upečatljiv posjet Policijskoj upravi međimurskoj priveden kraju. [ IZ DRUGIH MEDIJA | mnovine.hr  ]