Školstvo u medijima
I OVDJE IRSKA SLUŽI PRIMJEROM
Gotovo polovica učenika podržava zabranu pametnih telefona u školama
objavljeno: 23. svibnja 2018.

Sve je više poziva na zabranu pametnih telefona i tableta u školama, a razlog je zabrinutost zbog zlostavljanja i online sigurnosti djece.

U travnju je ministar obrazovanja Richard BRUTON najavio savjetovanje s roditeljima i učiteljima o tome trebaju li se elektronički uređaji upotrebljavati za vrijeme nastave.

Određena tijela, uključujući Nacionalni savez ravnatelja i zamjenika ravnatelja, preporučuju uvođenje mjera za odgovornu upotrebu pametnih telefona umjesto izričite zabrane.

Mnoge osnovne škole zabranjuju upotrebu pametnih telefona, ali je učenicima druge razine obrazovanja često dopušteno koristiti se njima u svrhu učenja na satu.

Istraživanje provedeno na internetskoj stranici za pripremu ispita Studyclix.ie pokazuje da 41 posto učenika podržava zabranu pametnih telefona u školama. Ranije je istraživanje pokazalo da 60 posto učitelja podržava zabranu.

Najnovije su studije također pokazale da se 90 posto studenata zabrinulo za svoju online privatnost, i to zbog najnovijega skandala s Facebookom i Cambridgeom.

………………

NAPOMENA:

  • Irish Times – irske dnevne novine pokrenute 1859 godine.
  • irishtimes.com