Zanimljivosti
OŠ GRGURA KARLOVČANA, ĐURĐEVAC
Dobili moderno opremljenu informatičku učionicu
objavljeno: 1. lipnja 2018.

Dosadašnja su računala bila zastarjela te je učenicima bilo teško pratiti nastavni program. Upravo je zato škola odlučila opremiti informatičke učionice pa su u tu svrhu nabavljena 24 nova prijenosna računala, nove klupe i stolci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 90 tisuća kuna, a u sufinanciranju projekta sudjelovalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja s 45 tisuća kuna, tvrtka RASCO d.o.o. s 15 tisuća kuna te škola i Grad Đurđevac s ukupno 30 tisuća kuna.

Tom je prigodom održano svečano otvorenje, a novo opremljenu učionicu otvorio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što smo realizirali ovaj projekt. Budućnost razvoja grada ovisi o našoj djeci i zato nam je svako novo ulaganje u dodatna znanja učenika vrlo bitno. Svrha je opremanja učionice informatičkom opremom, a potom i kompletnog uređenja cjelokupne infrastrukture u učionici podizanje svijesti o uvođenju informatike u škole u što ranijoj fazi obrazovanja – naglasio je gradonačelnik.

– Ovom suradnjom RASCO d.o.o. nastoji biti odgovorni član društvene zajednice i pomaže najmlađim skupinama društva kroz ulaganje u njihovo znanje i budućnost – rekao je iz tvrtke RASCO d.o.o. Ivan Franičević.

– Uređen i opremljen prostor bitan je preduvjet kvalitetnog učenja, stoga zahvaljujemo Gradu, Ministarstvu i RASCO-u na pomoći pri realizaciji ovoga projekta – rekao je ravnatelj škole Danijel Domišljanović. Učenici i djelatnici škole s veseljem su dočekali svoju novouređenu učionicu. [ IZ DRUGIH IZVORA | djurdjevac.hr ]