Zanimljivosti
KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA
Portal za promociju strukovnih zanimanja
objavljeno: 1. lipnja 2018.

… ona zanimanja za kojima zapravo postoji potreba na tržištu rada.

Rezultat tih napora predstavljen je danas, a to je novi portal za promociju strukovnih zanimanja psz-kckzz.hr . Na njemu se nalaze sve informacije koje bi učenici mogli i trebali znati o strukovnim zanimanjima, od opisa škola i smjerova pa do tvrtki koje nude praksu učenicima te poslova koje mogu raditi ako završe određeni smjer.

– Već smo dulje vrijeme usmjereni na to da motiviramo mlade ljude da život usmjere u strukovni segment obrazovanja i tržišta rada. To je sigurniji put u osnovnom smislu, rješavanja pitanja zapošljivosti. Iako je predodžba da je sad situacija nešto bolja i da nezaposlenost više nije tolika, činjenica je da su neka zanimanja itekako potrebna – rekao je župan Darko Koren.

Dožupan Ratimir Ljubić naglasio je da svi znaju kako se ne može ništa napraviti preko noći, no da je ovaj portal korak u dobrom smjeru. S njime su se složili i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i zamjenica koprivničkoga gradonačelnika Melita Samoborec.

– Ovdje nas je mnogo koji smo u nekom stadiju života bili dio obrazovnog procesa. Bio sam razrednik učenicima osmog razreda i znam da učenici ne znaju koje su im mogućnosti, što mogu raditi s kojim zanimanjem ili pak gdje upisati ono što bi željeli raditi – pojasnio je Hrvoje Janči.

– Znamo da mladi danas traže informacije putem interneta, ovo je korak u dobrom smjeru i vjerujem da će ovakva politika dati rezultata i dugoročnu korist – nadovezao se Rajn, dok je Melita Samoborec naglasila da treba pohvaliti i dosadašnje napore škola da informiraju svoje učenike.

Promocija strukovnih zanimanja nastavit će se i na druge načine, poput obilaska osnovnih škola. Portal za promociju zanimanja možete pogledati OVDJE. [ IZ DRUGIH MEDIJA | epodravina.hr  ]