Zanimljivosti
OŠ KRALJICE JELENE, SOLIN
Učiteljice na 2. Transnacionalnom sastanku
objavljeno: 7. lipnja 2018.

…dvije škole iz Italije, Ferrara i Piacenza, škola Primorski Dolac iz Hrvatske, domaćin Osnovna šola Mladika iz Ptuja i koordinatorice iz OŠ kraljice Jelene iz Solina.

U Ptuj je na radni sastanak otputovalo pet učiteljica solinske škole te je svaka u kratkom izlaganju trebala rezimirati dosadašnje uratke svih partnera na projektnim aktivnostima. Tako je koordinatorica projekta Nives Bogdan bila zadužena za internetsku stranicu projekta i eTwinning platformu, Jelena Kelava za evaluaciju, Zdenka Jerković i Edita Rizvan za radionicu o korištenju web 2.0 alata u nastavi i Maja Pletikosić za diseminaciju.

Na radnim sastancima koji su se održavali u jutarnjim i popodnevni satima svi su članovi projekta aktivno sudjelovali iznoseći svoje stavove i ideje, razmjenjujući primjere dobre prakse, inovativne alate korištene u nastavi, kreativne radionice u kojima su učenici sudjelovali, razgovarali o prethodnim aktivnostima i planirali buduće.

Slobodno su vrijeme iskoristili kako bi posjetili prekrasni barokni dvorac na brežuljku iznad Ptuja iz 12. stoljeća, sudjelovali u radionici pozlate (tehnika ukrašavanja zlatnim listićima), prisustvovali uprizorenju baroknog plesa te se upoznali s aktivnostima još jednog projekta Erasmus+ ptujske gimnazije pod nazivom Cup of creativity. [ IZ DRUGIH IZVORA | solin.hr ]