Iz školskog svijeta
MOLVE: VELIKO SRCE NA DJELU
Lorena nije zaboravljena!
objavljeno: 25. ožujka 2015.

Takav je slučaj i s Lorenom Šegrc, djevojčicom koja se nakon 4. razreda preselila u Pitomaču. Prošle su godine tadašnji šestaši sa strepnjom pratili Loreninu borbu s leukemijom i beskrajno se radovali kada je pronađen donor koštane srži. 

Prije mjesec dana čuli su vijest o povratku bolesti i odmah su svi reagirali, jer „Loreni treba pomoći!“

Zajedno sa svojim obiteljima, učenici su iznova skupljali novčane priloge i novac uplatili na Lorenin račun, čija je majka Božica zahvalna na donaciji, ali još joj je važnije što zna da postoje ljudi koji misle na Lorenu.

I dalje ćemo se nadati pozitivnim vijestima iz Zagreba jer Lorena ima novog donora koštane srži i puno pravih prijatelja koji će se veseliti njezinom ozdravljenju.

Kako škola humanitarno djeluje svake godine, na inicijativu učiteljica 3. i 7. a razreda i ravnatelja planirana je humanitarna Dramska večer 27. ožujka u Domu kulture u Molvama.

Nastupit će Mala dramska grupa škole scenskom igrom „Vlak u snijegu“ Mate Lovraka.

Mala dramska grupa višegodišnji je sudionik županijskih i državnih smotri Lidrana. Ljubitelji kazališne umjetnosti moći će ponovno uživati u humornoj drami „Dober i bedak so brača“ pisca, redatelja i ravnatelja škole Ivana Jakovića. Kako dramska grupa „Foringaši“ djeluje u sastavu KUD-a Molve, ovoj se humanitarnoj večeri priključio i KUD Molve.

Draga Lorena, vjerujemo u tebe i nadamo se da ćeš pobijediti svoju bolest zauvijek!

Tvoji prijatelji!