Zanimljivosti
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
Humanitarni spust „Europskom Amazonom” za najmlađe
objavljeno: 12. lipnja 2018.

… rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju u predškolskom sustavu te je prema tome Međimurska županija jedina koja osigurava pomagače djeci s teškoćama u razvoju i u predškolskom odgoju.

Prije tri je godine skupina entuzijasta iz Saveza organizirala dobrotvorni spust „Zaveslajmo zajedno za Prvi korak i za Dravu”, na kojem su se i ove godine, okupili mnogobrojni ljubitelji prirode, aktivnog odmora i humanitarci. Treću je godinu zaredom 130 veslača zaveslalo dionicom koja je posljednji očuvani oblik biotopa nizinske meandrirajuće rijeke sa živim sprudovima i brojnim staništima dinamične europske rijeke – europske Amazone.

Osim promicanja aktivnog odmora u prirodi te promoviranje Drave kao turističkog potencijala Međimurske županije, svrha je ovog događaja promicanje svijesti o važnosti rane integracije i inkluzije djece s poteškoćama u razvoju uz podršku pomagača već u predškolskom odgoju.

Predsjednica Saveza udruga „Prvi korak” iz Čakovca Petra Kovačić zahvalila je svim donatorima, prijateljima i sudionicima što su subotnji dan iskoristili za solidarnost i plemenitost, ali i pomoć potrebitima, jer su osobni asistenti za djecu predškolske dobi potrebni, a često si roditelji ne mogu priuštiti osobnog asistenta. „Stoga veliko hvala Međimurskoj županiji, pojedinim općinama i gradovima te donatorima na financijskim sredstvima koja se prikupljaju, između ostalog, i u sinergiji boravka u prirodi, druženja i upoznavanja ljepota Međimurja.”

Zaštitarsko-ekološka udruga „Senjar” dala je logističku potporu, a Janja Škoda istaknula je kako je ovaj spust i druženje sudionika prilika da se građani osvijeste u čuvanju netaknute prirode i zaštiti starog toka rijeke Drave.

Spustu su nazočili međimurski župan Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec i načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga, koji su naglasili kako ovakvim događajima treba dati podršku, uz njihov dobrotvorni karakter te organizaciju u cilju promicanja svijesti o važnosti rane integracije i inkluzije djece s poteškoćama u razvoju uz podršku pomagača već u predškolskom odgoju. [ IZ DRUGIH IZVORA | medjimurska-zupanija.hr ]