KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Održan Festivalčić

srijeda, 13. lipnja 2018.

Krapinsko-zagorska županija, kao nositelj projekta Baltazar 4, u suradnji s partnerima obilježila je još jedan uspješni završetak školske godine Festivalčićem.

Održan Festivalčić

Festivalčić je zamišljen kao program u kojem sudjeluju učenice i učenici iz osnovnih i srednjih škola partnera u projektu, a svoje škole predstavili su putem promotivnog štanda te glazbenim, plesnim i dramsko-scenskim izvedbama. Posjetitelji su također mogli sudjelovati u radionicama (lončarstvo, vezilje, izrada licitara) i prigodnim igrama na otvorenom. Događanje je održano u Parku Maksimilijana Vrhovca u Stubičkim Toplicama. Predstavili su se učenici iz OŠ Antuna Mihanovića iz Klanjca, OŠ Vladimir Bosnar iz Stubičkih Toplica, OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice, OŠ Marija Bistrica, OŠ Ante Kovačića iz Zlatara, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, OŠ Franje Horvata Kiša iz Lobora, OŠ Zlatar Bistrica, OŠ Sveti Križ Začretje, OŠ Janka Leskovara iz Pregrade i OŠ Ljudevita Gaja iz Krapine.

„Srce mi je veliko i ispunjeno, jer vidim da naš dugogodišnji tud za uspješnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju u društvenu zajednicu zaista dolazi na naplatu, što se danas pokazuje u punom smislu, jer djeca predstavljaju sve aktivnosti koje su tijekom godine zajednički radila”, rekla je zamjenica župana KZŽ-a Jasna Petek te zahvalila domaćinima, Općini Stubičke Toplice i OŠ Vladimir Bosnar iz Stubičkih Toplica na organizaciji Festivalčića. Zahvaljujem im na iznimnom trudu, što su nam osigurali sjajne uvjete i atmosferu i potrudili se u organizaciji, oni su nam i partneri u projektu Baltazar 4. Zadovoljna sam i sretna i zahvaljujem svim partnerima, 29 osnovnih i srednjih škola iz naše županije te Zagorskoj razvojnoj agenciji, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli ovom Festivalčiću i pokazali kako se entuzijazmom i trudom može puno postići za integraciju djece s poteškoćama u razvoju u društvenu zajednicu”, rekla je zamjenica župana Petek.

„Ovo je još jedan festival tolerancije, jednakosti i zajedništva, koji se prvi put održava baš u Stubičkim Toplicama, koje su, kao osnivač osnovne škole, partner Županiji na projektu Baltazar. Djeca su naša budućnost, tako da im moramo omogućiti sve što im je potrebno, a mi smo spremni i dalje surađivati sa Županijom na ovakvim hvalevrijednim projektima”, rekao je načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak. Osim priredbe i predstavljanja radova na štandovima, za oko 150 sudionika domaćini su priredili i radionice. „Sudjelovali su u radionicama veza, lončarstva i izrade licitarskih proizvoda, a sve s tematikom loga projekta Baltazar. Koordinatorice toga projekta i pomoćnice u nastavi iz naše škole pripremile su i natjecateljske igre za sudionike”, rekla je ravnateljica OŠ Vladimir Bosnar Brigitte Gmaz, dodavši kako je škola od početka uključena u projekt Baltazar 4, što uvelike pomaže djeci, nastavnicima i roditeljima u ostvarenju nastavnog plana i programa. [ IZ DRUGIH IZVORA | kzz.hr ]

Vezani članci
Školski portal: Za projekt ZALOGAJČEK 1,4 milijuna kuna

Za projekt ZALOGAJČEK 1,4 milijuna kuna

…koje su osnivači škola na svom području. Prijavitelj i partneri…

Školski portal: Odlaze u neko novo, bolje sutra, više neću s njima počinjati jutra…

Odlaze u neko novo, bolje sutra, više neću s njima počinjati jutra…

Ja sam jedna od tih učiteljica i ne mogu si…

Školski portal: U Portugalu o vodi i životu

U Portugalu o vodi i životu

Treći je transnacionalni sastanak održan u glavnom gradu Portugala, Lisabonu,…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…