Zanimljivosti
OŠ VIDIKOVAC, PULA
Predstavljeni rezultati eksperimentalnog programiranja
objavljeno: 18. lipnja 2018.

… školske godine 2017. /2018. u OŠ Vidikovac i Tehničkoj školi Pula. 

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci u društvu pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvire Krizmanić Marjanović pohvalila je uspješno završen program eksperimentalnog programiranja. „Iznimno mi je drago što su se učenici imali prilike izravno, kroz vježbu i radionice, upoznati s modernom tehnologijom te raznim programskim jezicima koji su im omogućili stjecanje novih životnih znanja” – kazala je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Glavni tajnik Zajednice za tehničku kulturu Pula Anton Pletikos zahvalio je na financijskoj potpori pri organizaciji Gradu Puli i Istarskoj županiji te svima ostalima koji su se uključili u potporu organizaciji ovog programa. „Nove tehnologije i alati koje su naša djeca i učenici naučili u ovom programu u budućnosti će im znatno pomoći prilikom zapošljavanja i odabira životnog puta” – kazao je Pletikos.

Nakon održanog predstavljanja predstavnika svake škole, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci dodijelila je prigodnu potvrdu učenici OŠ Vidikovac Lari Kolarić, a osim nje u programu je sudjelovalo još šest učenika OŠ Vidikovac. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan s profesoricom računalstva Tehničke škole Pula Izabelom Šipurom dodijelili su zaslužene potvrde učenicima Tehničke škole Pula. Začetnik ovoga eksperimentalnog programa bio je županijski vijećnik Vili Rosanda. [ IZ DRUGIH IZVORA | pula.hr ]