Zanimljivosti
KUTINA
Nakon 21 godinu ponovno „Mali jukebox”
objavljeno: 21. lipnja 2018.

Uz istoimenu, dobro poznatu melodiju koja je otvorila glazbeno natjecanje najmlađih, predstavila su se djeca iz Kutine, ali i ostalih gradova Hrvatske.

„Raspoloženje djece koja su glavni sudionici Malog jukeboxa na visini je i jedva čekaju svoje predstavljanje. Žao mi je što manifestaciju nismo mogli održati na otvorenom, kako smo i planirali, ali vremenska prognoza nam ne ide na ruku. Drago mi je što smo uspjeli vratiti Mali jukebox u Kutinu, za to smo se dugo pripremali i sigurna sam da ćemo ga uz profesora Darka Majstorovića nastaviti i dalje. Malim koracima, zajedničkim snagama, uz pomoć sredstava iz projekata Grada, Županije i drugih podupiratelja, pokušat ćemo za nekoliko godina dostići i razinu međunarodnog festivala”, rekla je ravnateljica POU-a Kutina Jasminka Molnar.

Festival je otvorio zamjenik župana SMŽ-a Roman Rosavec, koji je pohvalio trud POU-a i prof. Majstorovića na vraćanju festivala u Kutinu, kao i pružanje podrške mladima u bavljenju glazbom. Jednaku poruku poslao je i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić, koji je dodjeljujući nagradu pobjednici festivala najavio nastavak festivala uz neupitnu potporu Grada Kutine uz mogućnost proširenja i uključivanja još gradova u ovu priredbu.

Uz prateći bend predstavilo se devet natjecatelja, pratio ih je dječji žiri te žiri odraslih glazbenika, a oba žirija odlučila su da pobjednica festivala bude Iva Roško.

Iva ROŠKO, učenica OŠ Vladimira Vidrića, voli pjevati, glumiti i plesati. Iva je žiri osvojila svojim glasom i slobodnim kretanjem na sceni te pokazala da je ritam rock and rolla prava glazba za nju. 

U revijalnom dijelu programa nastupila je naša afirmirana zvjezdica Inga Potnar, bend „Malog jukeboxa”, a gosti iznenađenja na kraju događaja bili su Klinci s Ribnjaka. 

Popularni dječji zbor iz Zagreba osvojio je publiku u Kutini i pokazao zašto nosi titulu jednog od najuspješnijih dječjih zborova u Hrvatskoj.

„Mali jukebox” Kutine s oduševljenjem će se i dalje spominjati kao festival za djecu koji je velika promocija za Grad Kutinu i sudionike koji će na njemu nastupatI. [ IZ DRUGIH IZVORA | kutina.hr ]