Zanimljivosti
OŠ MALINSKA – DUBAŠNICA
Završna priredba učenika četvrtih razreda
objavljeno: 20. lipnja 2018.

Napravili prvi najveći i najteži, rekla bih i najznačajniji, korak u našem malom velikom životu. Kroz smijeh, katkad i suze, svladavali smo spremno sve što se od nas očekivalo. Naučili smo vjerovati u sebe i to nam je pomoglo u svladavanju mnogobrojnih prepreka. Naš rad okrunili smo priredbom za koju smo se zdušno pripremali, učili i svakodnevno u školi vježbali. Bila je to lepeza naših najboljih i najdražih radova koje smo tijekom četvrtog razreda ostvarili. Najdraža učiteljičina pjesma Maestral, najdraža učenička pjesma Falile se Dubašljanke (obrada pjesme Falile se Kaštelanke), uslijedila je Cesarica u našoj izvedbi, na naš način, zatim recital Mama song, s kojim je Mia predstavljala Školu na ovogodišnjem natjecanju Lidrano te pjesma Za mamu. Priredbu smo posebno obogatili izvedbom dva igrokaza na čakavskom narječju Dubašljanski težak i Trešete. I u ovoj priredbi došla je do izražaja naša maštovitost i kreativnost pa smo svaku točku izveli na svoj originalan način, što je ujedno krajnji cilj koji mi učitelji postavljamo u školi. Poznato i znano prikaži drukčije – to je znanje, a ne čista reprodukcija.

Na kraju programa Lucija je zahvalila razrednici pjesmom Našoj učiteljici u kojoj je iskazana vrijednost i umijeće učiteljskog posla. Najljepše je kad netko prepozna vaš trud i rad, a to je u nekoliko rečenica izrekla mama Daniela: „Hvala na upornosti, brizi, trudu i uloženom vremenu prema našoj djeci i za njih, a ponajviše želji i volji da ih usmjerite na pravi put. Važna je i matematika i hrvatski, ali još je važnije da uz sve nas odrastu u dobre i vrijedne ljude.”

Svako dijete obogaćuje svijet svojim potencijalima, talentima i snovima, zato draga djeco hvala vam što ste me tijekom protekle četiri godine pustili u svoje snove pa sam i ja mogla putovati s vama na najljepšem putu života, a to je djetinjstvo. Vašim roditeljima zahvaljujem na suradnji. Učeći vas, mnogo sam toga naučila od vas.

Vaša učiteljica Ivona

…………

I učenici 4. b, sa svojom učiteljicom Anom Marijom Šviderski-Jurinjak, zaokružili su svoje četverogodišnje školsko druženje svečanom priredbom na kojoj su učenici pjevačkim, plesnim i glazbenim nastupima pokazali svoje talente i koliko su toga lijepoga naučili. I roditelji i učenici zahvalili su učiteljici Ani Mariji za sve trenutke u kojima su zajedno odrastali i učili. Mnogo će toga lijepoga zauvijek pamtiti i nositi u srcu; brojne izlete, priredbe, kreativne radionice… I učiteljica Ana Marija zahvalila je roditeljima na suradnji, a svakom je učeniku poklonila svoj ručni rad, šalicu s njihovim imenom. [ IZ DRUGIH IZVORA | osnovnaskolamalinskadubasnica.hr  ]