Zanimljivosti
OŠ MAJSTORA RADOVANA, TROGIR
Učenici prikazali kako je nekad bilo u trogirskoj školi
objavljeno: 20. lipnja 2018.

… održava u suradnji s Gradom Trogirom, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i Muzejom grada Trogira, a ove ga je godine realizirala nova generacija – prvašići!

Njima su u stvaranju bogatog i zanimljivog programa, koji uključuje igrokaz Trogirska škola, pjesmu Trogirska abeceda, izvedbu Da mi je biti školski as, oli ti ga Jisti, piti, ne raditi te igrokaz Tonći i Petrunjela pomogli i drugaši pod vodstvom učiteljica Dunje Benić i Antonele Guine, kao i muzejska pedagoginja Goranka Tomaš.

Projekt je u skladu s Europskom godinom kulturne baštine, a jedan mu je od glavnih ciljeva očuvanje kulturne baštine grada Trogira.

Program koji su učenici izveli u prepunom dvorištu Muzeja grada Trogira ✿ Trogirska škola – igrokaz, 1. a > Trogirska abeceda – pjesma, 1. a; učiteljica Jelena Plejić Senjanin ✿ Da mi je biti školski as, oli ti ga Jisti, piti, ne raditi – pjesma i ples, 2. d; učiteljica Dunja Benić ✿ Tonći i Petrunjela – igrokaz, 2. c; učiteljica Antonela Guina. [ IZ DRUGIH IZVORA | trogir.hr  ]