Zanimljivosti
ZABOK
Zlatom okićeni Krešimir i Željka
objavljeno: 27. ožujka 2015.

Na državnom natjecanju učenika ugostiteljsko-turističkih škola održanom u Biogradu na moru učenici srednje škole Zabok osvojili su dvije zlatne medalje.

Svoja znanja, sposobnosti i vještine u Biogradu pokazala su 103 učenika iz 38 hrvatskih i 2 slovenske ugostiteljsko-turističke škole u 8 natjecateljskih disciplina (5 gastronomskih i 3 turističke).

Krešimir Plašć, učenik 4. razreda, smjer turističko-hotelijerski komercijalist, osvojio je zlatnu medalju u disciplini Predstavljanje hladnog izloška.

U disciplini Predstavljanje turističke destinacije najbolja je bila i okitila se zlatnom medaljom i Željka Krznar, također učenica 4. razreda, smjer turističko-hotelijerski komercijalist.

U sklopu raznih događanja koja su pratila natjecanja bile su organizirane i  edukativne radionice za mentore i učenike; o maslinama i proizvodnji maslinova ulja, o enologiji i sommelierstvu, o barskim mješavinama… pa je tako predstavljen i projekt zabočke škole „Medenjak uz kavicu“, kao jedan od rijetkih i održivih učeničkih projekata.