Školstvo u medijima
REGIONALNA INFORMATIČKA KONFERENCIJA
Na 10. izdanju KulenDayz-a sudionici od Makedonije do Danske
objavljeno: 2. rujna 2018.

Deseta po redu trodnevna konferencija, čiji su organizatori  Microsoft Community, Project Management Institute Hrvatska, Osijek Software City i Poduzetnički Inkubator – BIOS, i ove je godine okupila preko 700 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, koji imaju priliku vidjeti što je novo u svijetu IT-a, saznati probleme i rješenja s kojima se susreću predavači (bit će održano više od 60 besplatnih predavanja iz područja kao što su razvoj aplikacija, dizajn, projektni menadžment…), te upoznati kolege i razmijeniti iskustva.
Izuzetno mi je drago što možemo reći da po jubilarni deseti put održavamo KulenDayz, koji je tijekom godina prerastao sva naša očekivanja po pitanju sudionika, kao i opsega ljudi koji nam dolaze – imamo sudionike od Makedonije do Danske, koji su u Osijek došli poslušati set vrlo zanimljivih predavanja – rekao je direktor konferencije Bernardin KATIĆ, dodavši kako se, paralelno s aktivnostima na Pampasu, u objektu BIOS-a održava KulenDayz Kidz – IT konferencija u suradnji sa ŠKOLSKOM KNJIGOM, na kojoj djeca osnovnoškolske  dobi mogu isprobati nove alate za učenje, družiti se s vršnjacima i ostvariti interes za IT.

Dopredsjednik Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore Tomislav BRONZIN, istaknuo je Osijek kao fantastičan primjer kako je kroz IT industriju, bez previše ulaganja u materijalna sredstva, ali uz ogromna ulaganja u ljudske resurse, moguće značajnije doprinijeti ukupnom hrvatskom gospodarstvu.

”KulenDayz konferencija kroz stvaranje i razmjenu iskustva uvelike pomaže pri ulaganju u edukaciju. Ovdje imamo IT stručnjake iz 16 zemalja, a ono što je Hrvatskoj gospodarskoj komori važno, to su i poduzetnici koji ostvaruju nova partnerstva i zajednički nastupaju na europskom ali i svjetskom tržištu”, poručio je Bronzin.
Na otvorenju desetog KulenDayz-a sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Žana GAMOŠ, naglasivši kako Grad priprema IT park u Gackoj ulici, s ciljem stvaranja konkurentnog poslovnog okruženja koje će dodatno potaknuti otvaranje, rast i razvoj tvrtki iz IT sektora. Dodala je i to da ova konferencija nije samo najveća po broju sudionika i besplatnih predavanja, već i po tome što ‘’svojom organizacijom i načinom funkcioniranja postavlja standarde svim drugima koji se usude organizirati ovako odličnu stvar’’. [ IZ DRUGIH MEDIJA | glas-slavonije.hr ]