Školstvo u medijima
EUROPSKA KOMISIJA UPOZORAVA
RH i dalje nema Akcijskog plana obrazovanja
objavljeno: 18. listopada 2018.

… a u razgovoru za N1 iz Bruxellesa komentirala ga je novinarka portala srednja.hr Dora KRŠUL.

Kad je riječ o Hrvatskoj, EK upozorava na nepotpunu provedbu Strategije obrazovanja i još uvijek neusvojeni Akcijski plan za njenu provedbu, inače u nadležnosti Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije kojem je na čelu premijer Andrej Plenković, kazala je Kršul.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i premijer Andrej Plenković često komuniciraju da se radi po Akcijskom planu pa bih ih ja pitala gdje je taj Akcijski plan javno dostupan i to je pitanje za njih oboje s obzirom na to da su oboje u Povjerenstvu, naglasila je novinarka.
Podsjetila je i da Divjak često govori o raznim interesnim skupinama, koje pokušavaju negativno utjecati na razvoj događaja oko obrazovanja, ali kako ih nikad ne imenuje iako voli upirati prstom, teško je reći o kome se radi. Ne znam o kome je riječ, kazala je Kršul. 
Nada se s obzirom na Pregled EK da će njihove smjernice imati utjecaja na implementaciju građanskog odgoja i obrazovanja. EK upozorava na manjkavost u provedbi koja se uglavnom oslanja na entuzijazam pojedinih nastavnika i hvali ono što je napravila Rijeka, čiji su modek preuzeli i neki drugi gradovi i županije, istaknula je novinarka.

Mislim da je taj pristup lokalnih zajednica pristup koji bi mogla preuzeti i država, ali za to je potrebna politička volja i odluka da se s time krene na taj način, zaključila je Kršul. [ IZ DRUGIH MEDIJA | hr.n1info.com  | foto: srednja.hr ]