OŠ DON LOVRE KATIĆA, SOLIN

Stručno usavršavanje u Rigi

petak, 19. listopada 2018.

Na trodnevnoj radionici profesionalnog usavršavanja (Professional Development Workshop – PDW) Update your History & Culture, uz financijsku potporu Agencije za mobilnost i programe EU, u Rigi je…

… ispred OŠ don Lovre Katića iz Solina sudjelovala učiteljica engleskog jezika, prof. Nina DUPOR MAROVIĆ. Svrha je ovog usavršavanja bila upoznati se s inovativnim metodama u poučavanju povijesti, kulture, umjetnosti i stranih jezika. Radionica u glavnome gradu Latvije, uz sudjelovanje 120 učitelja iz 24 europske države, bila je zapravo sjajna prilika za uspostavu suradnje s europskim kolegama kako bi pokrenuli međunarodne eTwinning projekte.

Učiteljica Nina Dupor Marović pohađala je više predavanja i dvije tematske radionice o izradi povijesnog stripa i načinu uporabe analognih društvenih mreža u poučavanju povijesti i kulture.

Stručno usavršavanje bilo je odlično organizirano. Iako vrlo intenzivno, ostajalo je dosta vremena za različite radne i društvene aktivnosti, komunikaciju s europskim kolegama i osmišljavanje projektnih ideja. Svaki od sudionika dao je svoj doprinos. Stalno se radilo u različitim skupinama kako bi upoznali i podijelili ideje s većim brojem sudionika. Domaćini su bili vrlo srdačni. Omogućili su nam da se upoznamo s latvijskim tradicionalnim plesovima, njihovom hranom i kulturom.

Kao rezultat ove mobilnosti prof. Dupor Marović planira provesti međunarodni eTwinning projekt sa zadatkom izrade povijesnog stripa koji bi povezao više europskih škola i učitelja, sudionika ovog usavršavanja. Učenici bi učili kroz teme projektnih zadataka, spoznali važnost očuvanja povijesnog nasljeđa te razvijali međukulturne, jezične, digitalne i međunarodne kompetencije.

Učiteljica Dupor Marović, i u ovoj nastavnoj godini, želi uspješno nastaviti provoditi eTwinning projekte. Prošlogodišnji Greetings from Europe! Postcard Exchange Celebrating 2018 European Year of Cultural Heritage i B.R.A.V.E. dobio je Nacionalnu oznaku kvalitete koja se dodjeljuje učiteljima za suradnju na izvrsnim eTwinning projektima. To je potvrda da je projekt dosegnuo određenu razinu kvalitete u njihovoj zemlji. 

Vezani članci
Školski portal: Županijsko stručno vijeće učitelja razredne nastave

Županijsko stručno vijeće učitelja razredne nastave

U skladu s temom, edukaciju smo održali u najljepšoj učionici…

Školski portal: “Osnove kazališne pismenosti“

“Osnove kazališne pismenosti“

Zainteresirani ste za razvoj kompetencija za analizu i kritičko promišljanje…

Školski portal: Ne želim se više profesionalno razvijati zbog preopterećenja mozga

Ne želim se više profesionalno razvijati zbog preopterećenja mozga

Da, profesionalni razvoj bio je sjajan! Sad kada radim u…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Učinkoviti plan lekcije

Učinkoviti plan lekcije

Zvuči li vam ovo poznato? Joj,…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…