Školstvo u medijima
IZ DRUGIH MEDIJA | HRT
Gordana Buljan Flander: Štedimo na djeci i to će nam se u budućnosti vratiti
objavljeno: 31. listopada 2018.

…koji postoji dvadeset jednu  godinu i tijekom toga razdoblja odgovorio je na više od 200.000 dječjih poziva. Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, na čijem je čelu, u svjetskim je razmjerima nositelj najbolje multidisciplinarne prakse i primjer rada s djecom. Ove je godine proglašena ženom godine za svoj dugogodišnji predani rad.
Godinama ukazuje kako na patnje djece ne smijemo okretati glavu, međutim, i roditelj i društvo često ne reagiraju na pravi način. “Jedan od razloga je što roditelji ne žele vidjeti da djeca pate, zato što se roditelji tako bolje osjećaju. Drugi razlog je taj što, ako vidite da djeca pate, onda morate nešto poduzeti”, naglasila je.
“Roditelji ne žele vidjeti da su oni često uzrok dječje patnje. Ne znam ni jednog roditelja koji želi zlo svom djetetu, ali znam puno roditelja koji su učinili zlo djetetu, a znam i puno stručnjaka koji su okrenuli glavu od dječje patnje kako ne bi morali ništa poduzeti”, istaknula je Buljan Flander.
Rekla je kako roditelji o svojoj djeci znaju sve manje, paje tako jedno istraživanje pokazalo da roditelji provedu desetak minuta dnevno sa svojom djecom. “Roditelji moraju raditi po nekoliko poslova i djeca su prepuštena sebi i onda se pitamo, zašto su nam djeca od 16 godina izgubljene djeca. Roditeljima treba podrška društva. Treba im organizirati besplatne aktivnosti za djecu. Nekada je to postojalo, a danas se sve plaća”,  naglasila je Buljan Flander. [ IZ DRUGIH MEDIJA | vijesti.hrt.hr ] Cijeli tekst pročitajte OVDJE.